PAS Roundtable: Het auditen van innovatie

Je als organisatie blijven onderscheiden, de concurrentie voorblijven, je aanpassen aan een veranderende omgeving, talent aantrekken; allemaal redenen om te blijven innoveren. Onvoldoende innovatiekracht is een reëel risico. Aan de hand van een praktijkcasus onderzoeken we tijdens deze roundtable de rol van internal audit ten aanzien van innovatie.

Agenda
15.30 Inloop
16:00 Inleiding: innovatie binnen de ANWB (Ewoud Benschop en Bas Molenaar – Internal Audit ANWB)
16.10 Casus: Innovatieproject ‘Connected Car’ (Bas Jansen – projectmanager )
16.50 Break-out: in kleine groepjes aan de slag met het onderwerp ‘het auditen van een innovatie project’
17.30 De rol van internal audit ten aanzien van innovatie binnen de ANWB (Ewoud Benschop en Bas Molenaar – Internal Audit ANWB)
17.50 Plenaire terugkoppeling vanuit break-out groepjes en vergelijking met  aanpak ANWB en vragen ten aanzien van het project.
18:15 Borrel

Casus – Innovatieproject ‘Connected Car’ (Bas Jansen)
Een Connected Car is een auto die verbonden is met het internet. Auto’s verzamelen steeds meer data. Denk dan bijvoorbeeld aan het brandstofverbruik, je rijgedrag, de technische staat van de auto en waar je auto allemaal is geweest. Via het internet kan deze data worden gedeeld met jou als bestuurder, maar ook met fabrikanten, dealers of een alarmcentrale. Bas Jansen, projectmanager binnen de ANWB van het Connected Car project, gaat in op de wijze waarop de ANWB omgaat met deze innovatie en welke innovatieve toepassingen hiervoor zijn ontwikkeld. Deze casus of eigen ervaringen kunnen we gebruiken om vervolgens in kleinere groepjes met elkaar te discussiëren over het onderwerp ‘het auditen van innovatie projecten’.

De rol van internal audit ten aanzien van innovatie binnen de ANWB (Ewoud Benschop / Bas Molenaar)
De ANWB is al 135 jaar een begrip in Nederland. In de loop der jaren is de organisatie van een bescheiden belangenvereniging voor toerfietsers uitgegroeid tot een brede vereniging met 4 miljoen leden. Zo langdurig succesvol zijn is alleen mogelijk als je steeds blijft innoveren, uitbreiden en verbeteren. Innovatie is sinds een aantal jaar als speerpunt opgenomen in de strategie door de directie van de ANWB, dus om die reden een relevant onderwerp voor Internal Audit. Maar Wat zou de doelstelling van de audit moeten zijn? Welke aspecten beoordeel je wel / niet? Hoe pak je een dergelijke audit aan? Welke vragen zou je aan het project stellen? Ewoud en Bas hebben recent voor deze vragen gestaan en delen graag  hun ervaringen, maar zij zijn ook benieuwd naar hoe internal audit functies van andere organisaties hier mee (zouden) omgaan, dus input vanuit de deelnemers wordt gevraagd in deze interactieve bijeenkomst.
Ewoud is hoofd internal audit binnen de ANWB en heeft meer dan 25 jaar ervaring op het vlak van audit en risk management. Bas Molenaar voert als audit manager diverse operational en IT audits uit binnen de ANWB.

Datum
5 juli 2018

Tijd
16:00 tot 19:00 uur

Locatie
ANWB, Wassenaarseweg 220, Den Haag

Prijs leden / niet-leden
€0,-
Niet-leden mogen maximaal één keer per jaar deelnemen aan een gratis evenement

PE Punten
2

Doelgroep
Auditors werkzaam bij een kleine auditafdeling (1-5 fte)

Aantal deelnemers
Minimaal 10 en maximaal 25 deelnemers

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

Postadres:
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Bezoekadres:
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie