YP: Professioneel Vlooien Doe je Zoo!

In samenwerking met onze partner Corbulo, een talent en executive search bureau op het gebied van Audit en Risk, organiseren we op 13 september 2018 een bijzondere bijeenkomst waarbij we een reflectie krijgen op ons gedrag en hoe we ons gedrag kunnen optimaliseren in ons dagelijkse werkzame leven. Er zijn 20 plaatsen beschikbaar dus reageer snel.

Het centrale thema is: Wat kunnen wij als YP Internal Auditors leren van apen over leiderschap, samenwerking en sociale omgang?

Professioneel vlooien
Het gedrag van apen vertoont in de basis vele overeenkomsten met het menselijk gedrag. In zijn lezingen geeft spreker en bioloog Daniel Seesink op aansprekende wijze een kijkje in het gedrag van gorilla’s, chimpansees en bonobo’s. Daarbij gaat het over hiërarchie, leiderschap en samenwerking, over carrière maken, wederkerigheid en veilig opgroeien. Welke betekenis heeft het witte plukje haar bij een jong aap? Welke functie heeft vlooien? En wat zegt het vlooien over de onderlinge verhoudingen?  Luister naar het verhaal en krijg nieuwe inzichten. Inzichten die je helpen om menselijk gedrag op een positieve manier te sturen. Humoristisch, leerzaam en verrassend tegelijk.

Daniel Seesink van Bewust Zoo neemt ons mee in de wereld van gedrag bij mensapen. Hoe creëren zij vertrouwen en betrokkenheid binnen hun groepen? Hoe sturen zij gedrag? En wat is het effect van veranderen op de homogeniteit en daadkracht van een groep? Vragen die beantwoord worden aan de hand van sprekende voorbeelden uit de apenwereld. Zilverruggen en alfamannetjes tonen hun visie op leiderschap, waarbij wederzijdse, maar ook tegenstrijdige belangen moeten worden behartigd. Maak kennis met Mike (52 jaar) en zijn chimps in DierenPark Amersfoort en laat je inspireren. Kortom: mis het niet.

Programma
13:30 uur - ontvangst met koffie/thee
14:00 uur - introductie apen en hun gedrag
15:00 uur - bezoek aan de chimpansees en bavianen 
16:30 uur - terugkoppeling observaties
17:00 uur - conclusies en afsluiting
17:30 uur - barbecue/diner
20:30 uur - einde programma

Datum
13 september 2018

Tijd
13:30 tot 20:30 uur

Locatie
DierenPark Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 224, Amersfoort

Prijs leden / niet-leden
€0,-
Niet-leden mogen maximaal één keer per jaar deelnemen aan een gratis evenement

PE Punten
3

Doelgroep
Young Professionals

Aantal deelnemers
Minimaal 15 en maximaal 20 deelnemers

Spreker
Toen Daniel Seesink zijn loopbaan begon als docent biologie en voortzette binnen diverse salesfuncties bij multinationals, kon hij nog niet vermoeden dat hij nu, vijf jaar na de oprichting van Bewust Zoo, managementteams binnen o.a. de chemische industrie (plantmanagers, MT’s) en de verzekeringsbranche (MT’s en compliance officers) alsook afdelingen van verschillende ministeries een kijkje achter de schermen bij mensapen zou hebben gegeven. Terug naar de basis van gedrag als vertrekpunt voor meer vertrouwen en betrokkenheid.

Vragen
Neem contact op met Daniel Seesink voor inhoudelijke vragen. E-mailadres: info@bewustzoo.nl, telefoon: 06-13996808. Of met f.heintz@corbulo.net managing director van Corbulo.

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

Postadres:
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Bezoekadres:
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie