RO Masterclass 2018

Het thema van de RO Masterclass 2018 is 3 lines of defense unusual. Met een knipoog naar defensie op de bijzondere locatie De KASerne in Den Bosch. Wim Bartels, De DagDirigent, zal de dagen begeleiden. Wij organiseren de RO Masterclass in nauwe samwerking met onze platinum partner KPMG.

Programma

Donderdag 22 november  
Tijd: Spreker: Titel
08:15 Ontvangst met koffie/thee   
09:00 Dagvoorzitter Wim Bartels Opening en welkomstwoord
09:15 Elanor Boekholdt O'Sullivan Cyber commando
10:30 Pauze 1  
10:45 Andries Terblanché Snelheid van impact, 4 dimensionaal
12:30 Lunch  
13:30 Andries Terblanché Interactieve sessie
14:45 Pauze 2  
15:00 Arnoud Ellenbroek Vertaalslag naar relevantie, militaire verhaal doorvertalen naar internal audit
16:30 Martijn Kardol Bang
17:00 Dagvoorzitter Wim Bartels Wrap up en afsluiting dag 1
17:10 Vertrek naar De Ruwenberg Inchecken bij hotel
19:00 Borrel en diner De Ruwenberg  

Vrijdag 23 november

 
07:30 Ontbijt en uitchecken in hotel  
09:00 Dagvoorzitter Wim Bartels Opening dag 2
09:05 Alessio Miranda Alessio’s view on the future of internal audit
10:00 Claudia van Rooij Neem de regie in eigen hand
10:45 Pauze 1  
11:00 Claudia van Rooij (vervolg)
13:00 Lunch  
14.00 Bert Groenewegen 3 lines of defense binnen NS
15:30 Pauze 2  
15:45 Hans van Breukelen 3 lines of defense binnen de voetbalwereld
16:45 Wim Bartels en Bart van Loon Wrap up en afsluiting RO Masterclass
17:00 PE Registratie en afronding  

Sprekers
Elanor Boekholdt O’Sullivan opent de Masterclass. Ze staat bekend als de eerste vrouwelijke commandant in Nederland en gaf leiding op de vliegbasis Eindhoven. Ze is een ‘Stoer sociaal talent met avonturenzin’ en onlangs gestart in haar nieuwe functie bij het Cyber Commando van het Ministerie van Defensie. Een boeiend verhaal heeft ze zeker te vertellen.

Aansluitend hebben we een bijzondere spreker uit Engeland: Andries Terblanché. Hij spreekt geconcentreerd, elk woord dat hij zegt is raak. Zijn verhaal gaat over de snelheid van impact. In het dagelijkse leven is hij Global Lead of Dynamic Risk Assessment bij KPMG UK. Andries is iemand die we niet snel zullen vergeten.

Arnoud Ellenbroek voer fregatten en vloog in helikopters en maritieme patrouillevliegtuigen als beroepsofficier bij de Koninklijke Marine. Als luchthavenmeester was hij vervolgens verantwoordelijk voor de goede orde en veiligheid op Schiphol. Vanaf 2003 hielp hij auditor álle processen van de luchthaven verbeteren. Enkele jaren later werd hij het eerste Hoofd Internal Audit van ProRail. Na acht mooie audit jaren verlangde hij terug naar het primair proces en werd adjunct directeur Verkeersleiding. De afgelopen jaren leidde hij o.a. een programma gericht op het stimuleren van een meer open cultuur. Arnoud is vanaf 2005 als docent verbonden aan het EMIA programma van de UvA en trouw deelnemer aan de RO Masterclass. Arnoud zal op basis van o.a. zijn militaire en operationele ervaringen zijn visie geven op internal audit en het 3 lines of defense model.

Cabaratier Martijn Kardol geeft een nadenkertje mee met Bang. Wat als de hard en soft controls niet werken en we ons niet meer veilig voelen? Martijn toont zich in Bang er een meester in ons deelgenoot te maken van zijn angsten, zonder dat het ook maar ergens krampachtig of vergezocht aandoet. "Het wordt voor iedereen duidelijk dat een angstige levenshouding meer kapot maakt dan je lief is."

Genoeg om over na te praten tijdens de borrel en het diner. We  vertrekken naar Landgoed De Ruwenberg, waar we dineren en overnachten en de tweede dag van de masterclass zullen doorbrengen. 

Regisseur, schrijver, trainer Claudia van Rooij laat ons ervaren hoe we de regie in eigen hand moeten nemen als internal auditor. Dan gaat het niet meer over het model, maar over jezelf: hoe zorg jij ervoor dat je de three lines of defense invult, ook in de moeilijkere situaties?

We reizen allemaal (wel eens) met de trein (toch?) en we kennen allemaal de verhalen van de prestatienormen voor op tijd rijden, de politieke druk die geregeld op de NS wordt gelegd en de enorme aantallen mensen (1 miljoen) die dagelijks van de diensten gebruikmaken. Hoe houdt je in zo’n dynamische omgeving het model werkend – en waar richt je je als CFO op? Bert Groenewegen, Arjan Denekamp en George de Booij nemen ons mee in de 3 lines of defense bij de NS, een praktijkverhaal. 

Hans van Breukelen zal als laatste spreker de RO Masterclass afsluiten. Hij zal de samenwerking binnen de three lines of defence verder uitdiepen aan de hand van zijn ervaringen opgedaan als topsporter maar ook in het bedrijfsleven (oa als lid van de RvC van PSV en als technisch directeur bij de KNVB).

Data
22 en 23 november 2018

Tijd
09:00 tot 17:30 uur

Locatie

Donderdag overdag vindt de RO Masterclass plaats bij De KASerne, Willemspoort 1, Den Bosch. Gelegen op enkele minuten loopafstand van station Den Bosch en voldoende parkeergelegenheid.

Hotel De Ruwenberg, Ruwenbergstraat 7, 5271 AG Sint-Michielsgestel

De Ruwenberg is gelegen in een inspirerende en rustgevende omgeving. Het landgoed straalt alles uit waar De Ruwenberg voor staat: kwaliteit, gastvrijheid, duurzaamheid en inspiratie. Het hoofdgebouw op het landgoed bestaat uit de originele middeleeuwse entrée met daarachter ons Atrium en haar 4 vleugels.

Prijs
€995,- ledenprijs inclusief hotelovernachting
€ 1.095,- niet ledenprijs inclusief hotelovernacht

Aantal deelnemers
Minimaal 40 en maximaal 70 personen

PE punten
13

Doelgroep
Operational Auditors

Vorig jaar
Dit verslag neemt je mee naar de RO Masterclass 2017 die inhaakte op Vakmanschap.

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

Postadres:
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Bezoekadres:
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie