Roundtable Publieke Sector

Op 7 december van 13.00 tot 16.00 uur organiseert IIA een roundtable voor auditors die werkzaam zijn in de publieke sector. Het thema is de Corporate Governance code. Het wordt een interactieve sessie waarbij deelnemers met elkaar in gesprek gaan over de impact van de code op de publieke sector. Jos de Groot van PwC verzorgt een inleiding en gaat in op een aantal inhoudelijke kernpunten en insights. De roundtable vindt plaats bij IIA in Amsterdam en heeft beperkt plek. Meld je nu aan!

Inleiding Jos de Groot: Zet de Herziene NL Code Corporate Governance de internal audit functie onder (een gezonde dosis) extra spanning!? 

De herziene NL Corporate Governance Code (hierna ‘de Code’) stelt nieuwe eisen aan het intern en extern verantwoorden over risico’s en risicobeheersing (met andere woorden In-control zijn) door het bestuur, de internal audit functie, de audit commissie en de raad van commissarissen (rvc).

De interne audit functie rapporteert volgens de Code onderzoeksresultaten aan het bestuur, rapporteert de kern van de resultaten aan de auditcommissie en informeert de externe accountant. De Code spreekt over onderzoeksresultaten van de internal auditor, niet over ‘assurance’ verleend door de internal auditor.

Maar naast deze directe verwachting kan in de praktijk ook verwacht worden dat het bestuur en de rvc, de internal audit functie zullen vragen expliciet assurance te verlenen over de opzet en werking van het interne-risicobeheersings- en -controlesysteem en over het risicoprofiel van de organisatie. Dit omdat het bestuur, audit commissie en rvc volgens de Code helder verantwoording moeten afleggen over het in-control zijn van de organisatie.

De Code zet dus zowel direct als indirect, de internal audit functie onder een extra spanning om aan die verwachtingen te kunnen voldoen. Een gezonde dosis extra spanning? Maakt het de internal audit functie spannender? Een aantal topics en insights hierover komen aan de orde in de inleiding; een inleiding bedoeld als aftrap voor een verdere groepsdiscussie. 

Data
07-12-2017

Tijd
13:00 tot 16:00 uur

Spreker
Jos de Groot is senior director bij PwC en ruim 25 jaar actief als registeraccountant en adviseur op het gebied van governance, risk en compliance. Momenteel is hij plaatsvervangend compliance officer van PwC Nederland. Jos is lid van het IIA. Tevens is Jos commissaris bij een drietal organisaties in de zorg (ouderenzorg, radiotherapie en ziekenhuiszorg).

Programma
13.00 uur: ontvangst met broodjes
13.30 uur: welkomstwoord Winfried Beekmans
13.35 uur: inleiding Jos de Groot: 'Internal audit functie onder (een gezonde dosis) extra spanning!?'
14.00 uur: Rick Mulders: Praktijkvoorbeeld ‘Hoe gaan we om met de nieuwe code binnen Enexis’
14.10 uur: Start discussie over 4 stellingen
15.45 uur: Conclusies en samenvattingen
16.00 uur: Afronding met informele borrel

Locatie
Kantoor IIA Nederland, Burgemeester Stramanweg 102 in Amsterdam

Prijs leden / niet-leden
Gratis

Aantal deelnemers
Minimaal 10 en maximaal 20 personen

PE punten
2

Doelgroep
Auditors werkzaam in de publieke sector

 

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

Postadres:
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Bezoekadres:
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie