Soft Skills Week

IIA België en IIA Nederland organiseren in samenwerking met Ferocia de Soft skills week voor internal auditors!
Je draagt als internal auditor met je audits bij aan de kwaliteit van risicobeheersing. Op deze manier lever je een belangrijke bijdrage aan het lerend vermogen van de organisatie. Je rol binnen de organisatie is daarmee van grote meerwaarde. Hierbij is het wel van cruciaal belang dat je boodschap niet alleen wordt gehoord, maar ook wordt geaccepteerd en aanzet tot actie. Alleen dan worden de door jou geconstateerde bevindingen door het management omarmt en opgelost.

Of je nu met een collega, een opdrachtgever of een auditee communiceert; en of je dat nu doet in een een-op-eengesprek, een groepsgesprek, face-to-face of virtueel: rekening houden met de voorkeurstijlen van je gesprekspartner(s) verhoogt de effectiviteit van je communicatie. Het gaat bij communicatie immers niet alleen om wát je zegt, maar ook om hóe je het zegt. Om je communicatiestijl dus. Wijkt jouw communicatiestijl te veel af van die van de ander, dan communiceer je langs elkaar heen. Hierdoor komt je boodschap niet over en is de kans dat je woorden impact hebben heel erg klein.

Om je communicatiestijl af te kunnen stemmen op de ander, moet je in staat zijn diens eigen communicatievoorkeuren te herkennen. Aan dit inzicht in de ander gaat nog iets belangrijks vooraf, namelijk inzicht in jezelf en je eigen communicatiestijl. Want alleen als je je bewust bent van je eigen stijl, kun je inspelen op de stijl en behoeften van de ander en rekening houden met wat de ander prettiger vindt.Leerdoelen
Na afloop van het programma is de deelnemer in staat:
•    de eigen communicatiestijl te duiden en af te stemmen op de ander;
•    het rendement van auditinterviews te verhogen;
•    auditrapportages te schrijven die aanzetten tot actie;
•    op een overtuigende wijze auditbevindingen te presenteren; en
•    goed om te gaan met weerstand.

Agenda
Dagdeel 1: 08.30 - 13.00 uur (4,5 uur)
Dit dagdeel staat in het teken van het kunnen duiden van je eigen communicatiestijl. Daarbij maak je kennis met de communicatiestijlen van anderen en leer je hoe de verschillende communicatiestijlen op elkaar inwerken. 

Dagdeel 2: 09.00 - 13.00 uur (4 uur)
Tijdens dit dagdeel leer je hoe je inzicht kunt krijgen in de communicatiestijl van een ander en hoe je jouw communicatiestijl hierop kan afstemmen. Hierdoor weet je zeker dat jouw boodschap overkomt, zoals jij wilt dat deze overkomt!

Dagdeel 3: 09.00 - 13.00 uur (4 uur) en dagdeel 4: 09.00 - 13.30 uur (4,5 uur)
Gedurende deze dagdelen gaan we de opgedane kennis toepassen op de internal auditpraktijk. Hierbij gaan we in kleinere groepen oefenen met communicatie-vaardigheden gerelateerd aan:
•    het houden van auditinterviews;
•    het schrijven van auditrapportages;
•    het presenteren van auditbevindingen; en
•    het omgaan met weerstand.

Voor ieder onderdeel maak je een voorbereidende opdracht.


Aanmelden
Datum
16 mei tot en met 19 mei

Locatie
Digitaal (via Zoom)

Prijs
Leden: € 1.295,-
Niet-leden: € 1.495,-

Aantal deelnemers
Minimaal 10 en maximaal 24

PE-punten
20

 

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie