Speak Up! Brain & Body Bootcamp (incl. outdoor programma!)

Hoe word jíj de beste internal auditor? Voormalig CEO van IIA Global, Richard Chambers, heeft enkele jaren geleden de karaktereigenschappen onderzocht van de beste internal auditors. Hij onderscheidt daarin negen karakterkenmerken, waarvan volgens hem de belangrijkste zijn:
-    Ethisch veerkrachtig
-    Resultaatgericht
-    Intellectueel nieuwsgierig
-    Open-minded

Ben jij bereid en durf jij het aan om jezelf eens eerlijk in de spiegel te kijken? Sta jij er voor open om actief aan de slag te gaan om jouw persoonlijke en professionele waarden onder de loep te nemen? 
Meld je dan aan voor deze unieke (deels outdoor) bootcamp van een dag! 

Tijdens deze dag geen uren lange theorie of ingewikkelde modellen. Immers, je bent in je werk waarschijnlijk al genoeg in en met je hoofd bezig! Door middel van een lichaams- en ervaringsgerichte benadering en werkvormen, gaan we aan de slag met bovengenoemde eigenschappen in relatie tot de thema’s Speak Up en morele moed. Dat dit van belang is blijkt uit onderzoek waarin naar voren komt dat veel internal auditors in hun carrière te maken krijgen met situaties waarin hun morele moed en weerbaarheid getest wordt. 

Vaak wordt het tonen van moed en je durven uitspreken benaderd als een cognitief proces, waarin mensen in hun hoofd afwegingen maken, strategieën verzinnen en tot een besluit komen over welke vervolgstappen zij nemen (Brain). Dit is niet verkeerd, maar wel ontoereikend. In toenemende mate wordt door onderzoekers onderkend dat het lichaam (Body) een net zo’n belangrijk – zo niet belangrijker – instrument is waarnaar ook je te luisteren hebt, wil je de juiste keuzes maken. In deze dag ontwikkel je je lichaamsbewustzijn om steviger in je schoenen te staan in lastige situaties. 

Let op! De dag bestaat voor een deel uit een buiten programma. De frisse buitenlucht inspireert, activeert en daagt uit tot reflectie en mooie dialogen. Ongeveer een week voor de training ontvang je een voorbereidingsmail, inclusief buitenkledingadviezen. Hoewel de term ‘bootcamp’ wellicht anders suggereert, wordt er op deze dag niet gesport. Wél moet je je als deelnemer instellen op een actieve dag, met fysieke beweging en wandelingen in de buitenlucht. 

Programma (wijzigingen voorbehouden)

Ochtend:

  • Welkom en persoonlijke kennismaking
  • Speak Up, morele moed en de wijsheid van het lichaam
  • Waar sta jij als internal auditor voor?

In het ochtendprogramma zal een binnen programma worden afgewisseld met wandelingen en ervaringsgerichte oefeningen in de natuur. 

Lunch

Middag:

  • Je grenzen (her)kennen als internal auditor
  • Meer rust in je hoofd: anders omgaan met moeilijkheden
  • Jouw hulpbronnen om moedig te zijn
  • Afsluiting

In het middagprogramma zal een binnen programma worden afgewisseld met wandelingen en ervaringsgerichte oefeningen in de natuur. 

Trainer
Hakan Honders is werkzaam als trainer/adviseur en extern vertrouwenspersoon. Thema’s die als rode draad door zijn carrière lopen zijn: ethiek, (on)gewenst gedrag, psychologische- en sociale veiligheid. Hij doceert ethiek aan de Amsterdam Business School en is lid van verschillende (klachten)commissies waarin meldingen van grensoverschrijdend gedrag en overtredingen van beroepscodes worden behandeld.

Aanmelden
Datum
14 september 2022

Tijd
09:00 tot 17:00 uur
 
Locatie
Ernst Sillem Hoeve, Den Dolder

Prijs leden/niet leden
€595,- / €695,-

PE-Punten
7 PE punten

Doelgroep
Iedere internal auditor die open staat voor een out of the box en actieve training. 

Aantal deelnemers
Minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers

Vragen
Neem contact op met IIA voor inhoudelijke vragen.


 

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie