Samenwerking binnen de 3 Lines geoptimaliseerd

Hoe pas je het 3 Lines Model praktisch toe binnen jouw organisatie? Hoe verhouden de verschillende rollen zich ten opzichte van elkaar en hoe optimaliseer je hun samenwerking? Hoe kan assurance mapping jou helpen inzicht te verschaffen in het afdekken van alle relevante risico’s?

Resultaat
Na deze training weet je hoe je het 3 Lines Model effectief toepast binnen jouw organisatie. Je kent de rol van internal audit voor de coordinatie van activiteiten binnen de 3 Lines. Je weet waar je staat in het risk assurance proces en wat de meerwaarde en randvoorwaarden zijn van aligned assurance en combined assurance.
Daarnaast weet je weet wat assurance mapping is en de toegevoegde waarde van deze methode voor de coördinatie van assurance activiteiten voor de belangrijkste risicogebieden binnen organisaties. Je weet welke stappen je moet volgen en kent de succesfactoren voor de opzet en implementatie van de assurance map. Onder begeleiding heb je een eerste aanzet gemaakt tot de opzet van de assurance map van jouw organisatie.

Inhoud
Deze training bestaat uit de volgende onderdelen:

  • het 3 Lines Model en de recente wijzigingen hierin;
  • de coördinerende rol van internal audit volgens IIA standard 2050;
  • de rollen binnen de 3 Lines en de afstemming op de organisatie;
  • het risk assurance proces voor functies in de 1ste en 2e lijn;
  • de beweging naar aligned assurance en combined assurance;
  • wat is een assurance map;
  • hoe helpt het model inzicht verschaffen aan stakeholders;
  • wat is het proces voor het opzetten van een assurance map;
  • de toepassing van het geleerde op de eigen organisatie;
  • een opzet van een eerste assurance map door de deelnemers zelf.

Aanpak
De bijeenkomst bestaat uit presentaties, interactieve discussie-sessies en groepsopdrachten. Hierbij gebruiken we een praktijkcasus. Vóór de training vragen we de deelnemers een aantal gegevens te verzamelen (zoals bijvoorbeeld de audit universe, een organogram, etc.). Deze informatie gebruiken de deelnemers in een individuele opdracht. De deelnemers ontvangen een aantal sjablonen voor assurance maps waarmee ze aan de slag kunnen.

Aanmelden
Datum
5 en 12 juni 2023

Tijd
09:00-13:00 uur 

Locatie
Online

Prijs leden / niet-leden
€ 595,- / € 695,-

Aantal deelnemers
Minimaal 6 en maximaal 20 personen

PE punten
7

Doelgroep
Deze training richt zich op senior internal auditors, internal audit managers en hoofden Internal Audit die concreet aan de slag willen gaan met assurance mapping.

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie