Training Cyberrisico als kans

Wat zijn cyberrisico’s precies en wat kun je ertegen doen zonder je organisatie vast te zetten? En vooral: wanneer doe je genoeg? En wat moet je daarmee als internal auditor?

Cursusbeschrijving
Door toenemende digitalisering zijn heel veel risico’s cyberrisico’s aan het worden. En cyberrisico’s zijn daarmee voor veel organisaties een top risico geworden. En zoals IT risico’s zijn geëvolueerd naar cyberrisico’s zo zal de IT audit moeten evolueren naar... wat precies?

Deze cursus geeft mensen die geen techneut zijn en het niet willen worden heldere antwoorden. Het legt uit dat cyberrisco’s omgezet kunnen worden in kansen, dat cyberrisico management innovatie kan bevorderen, je meer waarde kan halen uit data en je mensen kan bevrijden en motiveren.

In vrijwel elke strategie voor groei en waarde creatie speelt digitale technologie een dominante rol. Organisaties worstelen echter met wat Van Rijsewijk het ‘digitale dilemma’ noemt: wat digitale technologie zo waardevol maakt, open verbonden, maakt het ook kwetsbaar voor aanvallen van buitenaf. 

Wie deze cursus volgt, zal in staat zijn goede gesprekken te hebben over de juiste strategie, aanpak en middelen om cyberrisico’s effectief te beheersen. Hoe je met vertrouwen open, verbonden en dus kwetsbaar kan zijn door weerbaarheid voor cyberrisico’s. Het uiteindelijke doel is om het vertrouwen in de digitale wereld te herstellen en de angst voor onzekerheid terug te dringen. 

Tenslotte zal worden besproken welke rol Internal Audit hierin zou moeten spelen en wat daarvoor nodig is.

Doelstelling
Het is niet bedoeling om van alle deelnemers een cyberrisico-expert te maken. De bedoeling is om voldoende begrip te krijgen van het probleem en beste oplossingsrichtingen. Voldoende begrip waardoor je in staat bent intern en/of met specialisten zinnige audits rond cyberrisico’s uit te voeren en goed onderbouwde aanbevelingen kunnen doen over de juiste strategie, aanpak en investeringen om cyberrisico’s effectief te kunnen beheersen, passend bij de strategie en risicobereidheid van de organisatie. Daarbij is het vooral de bedoeling om weg te blijven van angst, zodat ook de internal auditor gaat zorgen voor vertrouwen in de digitale wereld.

Programma

  • Introductie 
  • Verhalen van de frontlinie
  • Pauze
  • Strategisch cyberrisico management
  • Lunch
  • Van beveiliging naar weerbaarheid
  • De rol van internal audit, ‘ the red team’
  • Pauze
  • Cyber aanval simulatie

Datum
18 november 2019

Tijd
09:00 tot 17:00 uur

Locatie
IIA Academy, Burgemeester Stramanweg 102a, Amsterdam

Prijs leden / niet-leden
€695,- / €795,-

PE Punten
7

Doelgroep
Auditors van alle niveaus

Aantal deelnemers
Minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers

Trainer
Roel van Rijsewijk is ooit begonnen als internal auditor en inmiddels Director bij Deloitte Cyber Risk Services met meer dan twintig jaar ervaring in het adviseren van technologie-gedreven organisaties op het gebied van risicomanagement en informatiebeveiliging. Auteur van “Cyberrisico als kans”.

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie