Training: Data Science toepassingen in de audit

Deze training over data science voor auditors geeft een overzicht van de verschillende toepassingsmogelijkheden van data science in de audit. Daarbij wordt een business process management raamwerk gevolgd waaraan allerlei innovatieve technologieën worden opgehangen.

Data science is een vakgebied dat door de grootschalige toepassing van informatie- en communicatietechnologie en de daaruit voortkomende beschikbaarheid van enorme hoeveelheden data de laatste jaren steeds meer in de belangstelling is komen te staan.

Ook auditors hebben er mee te maken. Denk aan toepassingen als data-analyse, process mining, continuous monitoring, robotic process automation, business intelligence, kunstmatige intelligentie, en blockchain.

Trainer Eddy Vaassen:
“De nieuwe auditor is een data specialist die precies weet hoe hij op een slimme manier IT en data kan gebruiken in de audit en in het verbeteren van processen. Daarbij is de leidraad altijd de relatie tussen IT/data aan de ene kant en informatie/business aan de andere kant waarbij er een voortdurende afstemming plaatsvindt om risico’s te managen en kansen te benutten.”

De behandeling van de thematiek is vooral functioneel, waarbij af en toe een (eenvoudig) technisch uitstapje zal worden gemaakt. Daarbij worden diverse user cases behandeld en worden de deelnemers uitgenodigd actief mee te denken over toepassingen in hun eigen praktijk.

Data
3 & 4 juli 2018

Tijd
09:00 tot 17:00 uur

Locatie
IIA Academy, Burgemeester Stramanweg 102a, Amsterdam

Prijs leden / niet-leden
€1095,- / €1.295,-

Aantal deelnemers
Minimaal 6 en maximaal 16 personen

PE punten
13

Trainer
Prof. dr. Eddy Vaassen RA is hoogleraar Accountancy aan Tilburg University. Eddy publiceert regelmatig wetenschappelijke artikelen en studieboeken op het gebied van Internal Control, Auditing, Accounting Information Systems, Information Management en Management control.

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

Postadres:
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Bezoekadres:
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie