Training Diagnose Innovatievermogen

De wereld is in transitie en verandert sneller dan ooit. Het verandertempo, de onvoorspelbaarheid en complexiteit nemen toe. Innovatiekracht, het aanpassingsvermogen van organisaties én mensen, wordt key. Net als met een zeilwedstrijd geldt: zij die zich het snelste aanpassen – wendbaar zijn – winnen de wedstrijd.

Grote organisaties moeten wellicht radicaal kiezen om de concurrentie de baas te blijven. Het waarom en het wat zijn vaak duidelijk, maar de echte uitdaging is ‘hoe’ je dat als organisatie succesvol doet. Wellicht is dit één van de grootse strategische risico’s die organisaties momenteel lopen. 

Maar is internal audit wel voldoende betrokken bij ‘the day after tomorrow’ en welke rol zou internal audit daarin willen of zelfs moeten spelen? Kun je als internal auditor zicht krijgen op die innovatiekracht en wendbaarheid en hoe zou je die kunnen diagnosticeren en daarover rapporteren? 

We gaan aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen in op de condities voor groei en innovatiekracht. Gedurende de workshop maakt elke deelnemer vervolgens een interactieve diagnose van de wendbaarheid en innovatiekracht van zijn of haar eigen organisatie op basis van het i4C-model. 

Het i4C-model wordt breed toegepast bij grote organisaties. We meten deels wat niet gemeten kan worden en creëren een taal waarin diagnose en rapportage mogelijk worden. De methode en ‘taal’ geven je als internal auditor concrete handvatten om morgen toe te passen. We leggen een nadrukkelijke koppeling met de context van grote organisaties, de internal auditfunctie, cultuur, gedrag, leiderschap, het control framework, governance, de merkwaarden en externe regelgeving. Na afloop ben je in staat om als ‘huisarts’ zelf een diagnose uit te voeren van de innovatiekracht en de wendbaarheid van (business units uit) je eigen organisatie.

In deze workshop leer je:

  • Een diagnose uit te voeren van de wendbaarheid en de innovatiekracht van jouw organisatie;
  • Een taal om daarover een dialoog te voeren en te rapporteren;
  • De manier waarop je daarover zou kunnen communiceren en rapporteren;
  • Welke key risico’s die wendbaarheid bedreigen en hoe je een inherente risico analyse uitvoert;
  • Hoe je als auditor een verdiepende dialoog over leiderschap, groei en veranderkracht kunt voeren;
  • Hoe je met de paradox tussen wendbaarheid & groei versus governance & toezicht om kunt gaan; 
  • Welke valkuilen het oordeelsvormingsproces kent en of dat samenhangt met je persoonlijkheid;
  • Hoe je een diagnose methodologisch uitvoert vanuit ‘vooronderstellingen’.

Voorbereiding: vooraf invullen van assessment 

Datum
7 maart 2019

Tijd
10:00 tot 18:00 uur

Locatie
YES!Delft, Molengraaffsingel 12, 2629 JD Delft
We gaan met elkaar aan de slag op de inspirerende campus van YES!Delft. De grootste incubator van Europa en het meest innovatieve en succesvolle ecosysteem van Nederland. Meer dan 120 start-ups in een eigen gebouw, met een eigen bestuur, een eigen methodologie en succesvolle spin off’s. Tijdens de workshop ruimen we tijd in om geïnspireerd te raken door start-ups, de Dreamhall, Robo-Valley, The GreenVillage, topexperts van YES!Delft en innovatie strategieën. Transitie naar nieuw gedrag komt immers alleen tot stand als het dichtbij komt. Tijdens de workshop gaan we in dialoog over onze dilemma’s, mogelijke interventies en acties. We maken het praktisch en concreet: inspireren, diagnosticeren, experimenteren en ideeën valideren. 

Prijs leden / niet-leden
€695,- / €795,-

PE Punten
7

Doelgroep
Auditors van alle niveaus

Aantal deelnemers
Minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers

Trainer
Roy Kramer is co-founder van de KraBé Academy. Vanuit zijn passie voor het diagnosticeren van het innovatie- en verandervermogen van organisaties is het i4C-model ontwikkeld. Het model is succesvol in de praktijk. Daarnaast is Roy adviseur, coach, ondernemer en executive lecturer. Roy geeft de training samen met John Piepers, tevens co-founder van Krabé Academy, lecturer, programma design en regie.

Review
John Bendermacher, Chief Audit Executive bij ABN AMRO, Group Audit over de trainingen van Roy Kramer:
"Roy Kramer van Krabé Academy organiseert al een aantal jaren de ABN AMRO Masterclasses. Daarbij toont hij keer op keer een goed gevoel te hebben voor wat internal auditors aan belangrijke en innoverende onderwerpen tot zich moeten nemen. Ook is hij zeer actief en ervaren op het onderwerp innovatie en veranderen. Op de IIA-conferentie gaf hij al een enerverende workshop daarover. 'Te weinig tijd' zei hij achteraf. Leuk daarom dat hij nu de gelegenheid krijgt om ons er wat meer van te leren.''

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie