Training Frauderisicofactoren

Frauderisicofactoren in de organisatie – verplichte cursus voor interne accountants / Internal Auditors met RA-titel

Wat mag je van de intern accountant verwachten als het gaat om fraude? In deze training wordt behandeld wat de intern accountant kan en moet doen ten aanzien van frauderisicofactoren, frauderisico’s en fraudesignalen.  Het NBA bestuur heeft het PE-onderwerp Fraude verplicht gesteld voor alle interne accountants.

Cursusbeschrijving
In deze training wordt je bewustzijn vergroot van hetgeen het maatschappelijk verkeer van de intern accountant verwacht bij het signaleren van fraude, corruptie en compliance. Tijdens de training leer je frauderisicofactoren te identificeren en de gevolgen voor je controle-aanpak te bepalen. Ook wordt je vaardigheid vergroot om fraude(risico’s en signalen) intern bespreekbaar te maken en leer je wat te doen als intern niet de juiste opvolging wordt gegeven aan fraudesignalen. In de training wordt veel gebruik gemaakt van praktijkcasuïstiek.

Doelstelling

  1. De bewustwording vergroten van hetgeen het maatschappelijk verkeer verwacht van de accountant bij het signaleren van fraude(risicofactoren).
  2. Het begrip van de accountant vergroten over fraude(risicofactoren)
  3. De vaardigheden van de accountant vergroten in het onderkennen frauderisicofactoren, als ook fraude en het niet naleven van wet- en regelgeving.
  4. De vaardigheden van de accountant vergroten in het omgaan met dilemma’s.

Programma
08.30 Ontvangst met koffie en thee en PE registratiemoment
09.00 Start training
10.30 Koffiepauze
10:45 Vervolg training
12.15 Lunchpauze
13.15 Vervolg training
14.45 Koffiepauze
15.00 Vervolg training
16.45 Wrap up en vragenronde
17.00 Afsluiting bijeenkomst

Datum
12 december 2019

Tijd
09:00 tot 17:00 uur

Locatie
IIA Academy, Burgemeester Stramanweg 102a, Amsterdam

Prijs leden / niet-leden
€475,- / €550,-

PE Punten
6

Doelgroep
Auditors van alle niveaus

Aantal deelnemers
Minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers

Trainer
Joeri Frietman is manager bij BDO Forensics & Litigation Support. Hij is gespecialiseerd in forensisch onderzoek en het adviseren over fraudepreventie en fraude risicomanagement. Joeri heeft verschillende forensisch onderzoeken uitgevoerd in zowel het private en publieke domein. Binnen BDO is hij vaste docent over het onderwerp fraude. Daarnaast verzorgt hij trainingen op het gebied van fraude voor diverse externe partijen. Ook is hij als docent verbonden aan Nyenrode Business Universiteit. Voor BDO Forensics & Litigation Support heeft hij gewerkt bij EY, de financiële recherche en Holland Integrity Group. Joeri is Registeraccountant en lid van de Association of Certified Fraud Examiners.

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie