Training Lean Six Sigma

Cursusbeschrijving
Procesgericht werken zorgt voor betere samenwerking tussen afdelingen. Om beleid en uitvoering bij elkaar te brengen. Beter te sturen op strategische relevantie. Meer klantgericht te werk te gaan. En meer ketengericht.

LeanSixSigma is wereldwijd de bekendste methodiek om processen binnen organisaties te verbeteren en procesgericht te gaan werken. De methodiek is een goed gevulde ‘gereedschapkist’ die naar behoefte en noodzaak in een project kunnen worden ingezet. Er worden 3 kennisniveaus onderscheiden: Yellow Belt, Green Belt en (Master) Black Belt.

Tijdens deze Yellow Belt training worden de meest gebruikte basisinstrumenten uitgelegd:

  1. Voice of the Customer (VOC): Hiermee wordt bepaald wat de klant van waarde vindt bij de productie van de dienst of product
  2. Value Stream Mapping: Hierin worden alle activiteiten die waarde toevoegen gescheiden van de activiteiten die geen waarde toevoegen (verspillingen)
  3. Kaizen: De filosofie achter Lean Management dat je elke dag je proces een stapje beter maakt
  4. 5S: Het principe van een opgeruimde, geordende en schone werkomgeving
  5. Poka Yoke: De simpele en goedkope verbeteringen die direct kunnen worden doorgevoerd in de organisatie
  6. Push en Pull productie / TAKT tijd: Produceren wat de klant wil en wanneer deze het wil en niet wanneer de producent van de dienst of product dit wil.

De rode draad van deze training is een managementgame. Alle deelnemers zijn werkzaam bij het bedrijf Oranje Boven. Het bedrijf produceert gimmicks voor grote sportevenementen. Er wordt hard gewerkt, maar het gaat niet goed; er wordt onvoldoende geld verdiend, klanten zijn ontevreden en de service is onder de maat.

Met behulp van de LeanSixSigma basisinstrumenten wordt vervolgens getracht het tij te keren zodat Oranje Boven alsnog een duurzaam winstgevend en klantgericht bedrijf wordt. De gevolgen van procesverbeteringen worden direct zichtbaar, waarbij de besproken instrumenten daadwerkelijk beklijven. En ook in de dagelijkse werkomgeving kunnen worden toegepast.

Inhoud
• Historie LeanSixSigma
• DMAIC verbetermethodiek
• Processturing en procesgericht samenwerken (over afdelingen heen)
• LeansixSigma instrumenten
• LeanSixSigma verbeterorganisatie
• Managementgame Oranje Boven
• Vertaling naar het vakgebied Auditing

Datum
30 november 2017

Tijd
09:00 tot 17:00 uur

Locatie
IIA Academy, Burgemeester Stramanweg 102a, Amsterdam

Prijs leden / niet-leden
€495,- / €595,-

PE Punten
7

Doelgroep
(Senior) auditors die kennis willen maken met het gedachtegoed en de basisbeginselen van LeanSixSigma

Aantal deelnemers
Minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers

Trainers
Remco Griep en Marc Schijff zijn beiden partner bij PRCS. Ze helpen en ondersteunen organisaties, bestuurders en managers hun ambities te realiseren op het gebied van het beter laten werken van organisaties. Hun ambitie is om de organisatie te helpen ontwikkelen bij het realiseren van organisatiedoelen en het sturen hierop, vanuit een procesgerichte benadering. Beiden adviseren meer dan 20 jaar over procesgericht organiseren, Lean organisatie-inrichting, SixSigma verbeterprojecten, met focus op een mensgerichte aanpak. Ratio en emotie. Altijd participatief, procesgericht en bij voorkeur resultaat verplicht. Dat is wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. En wat hen en PRCS drijft.

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

Postadres:
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Bezoekadres:
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie

IIA-Partners