Training Leidinggeven aan jezelf

Veel mensen ervaren een hogere werkdruk. Thuiswerken geeft vrijheid, maar werk en privé lopen meer door elkaar heen. Je overlegt minder met je collega’s tussendoor. Gesprekken via online kanalen zijn vaak zakelijk en kort. Ondertussen wordt er veel van je gevraagd. Hoe kan jij jezelf blijven ontwikkelen en het overzicht bewaken? Juist in deze tijd kunnen we allemaal wel wat extra hulp gebruiken.

Tijdens deze training gaan we je trainen op deze onderwerpen volgens de AIM methode.
• Persoonlijke productiviteit 
• Effectief timemanagement
• Bereik meer met minder moeite 
• Resultaatgericht werken 
• Zelfstandig en zelfsturend productief 

Het effect van competenties op persoonlijk leiderschap is groot. Deze worden ontwikkeld door middel van compound training. Dit zijn samengestelde oefeningen waarbij een beroep wordt gedaan op zowel vaardigheden, methodes en het ontwikkelen van competenties gelijktijdig worden getraind. Als een cursist drie competenties op het gebied van persoonlijk leiderschap goed beheerst behoort hij tot het 81e percentiel. Als hij vijf competenties beheerst dan behoort hij tot het 91e percentiel. In de training gaan we ervan uit dat de competenties integriteit en vakkennis al aanwezig zijn.

Leerdoelen:

  • Na de training kunnen deelnemers op operationeel (dagelijks) niveau keuzes maken over de uitvoering van hun werkzaamheden. Dat doen ze door te reageren op gebeurtenissen die hun pad kruisen. Dat is een reactieve manier van werken die men moet beheersen maar tegelijkertijd niet toereikend is. 
  • Deelnemers worden ook getraind in het maken van keuzes op tactisch niveau. Daar worden deelnemers gedwongen om geen ‘wat doe ik wel of niet’ keuzes te maken maar vooral ‘wat’ en ‘welke’ keuzes te maken. Dit is een proactieve werkwijze die leidt tot meer en sneller resultaat.
  • Deelnemers leren op strategisch, tactisch en operationeel niveau prioriteiten stellen. Bewezen methodes om prioriteiten te stellen worden praktisch toegepast in de eigen werksituatie. 
  • Op strategisch niveau leren deelnemers haalbare doelstellingen te formuleren die van visie getuigen. Ze leren hoe ze achterliggende doelstellingen helder krijgen bij zichzelf en anderen. 
  • Op tactisch niveau leren deelnemers om keuzes te maken uit de veelheid van taken en projecten. Ze kunnen deze ijken aan de strategische doelstellingen en vertalen naar (deel)taken die op operationeel niveau moeten worden voltooid. 
  • Op operationeel niveau leren deelnemers een taak opdelen in acties, informatie en mensen. Op die manier zijn deelnemers in staat om zelfs op elementair niveau keuzes te maken die bijdragen aan het bereiken van doelstellingen.

Deelnemers kunnen op alle niveaus overzicht creëeren en behouden over al hun verantwoordelijkheden. Hierbij wordt rekening gehouden met de werking van het menselijk brein. Het brein maakt geen onderscheid tussen werk en privé. Daarom leren deelnemers hoe ze grip te krijgen op alle aspecten in hun leven op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau.
Deelnemers zijn in zowel op strategisch als op tactisch en perationeel niveau in staat om zichzelf leiding te geven.

Aanmelden
Data

4 november en 2 december 
* Indien zich een lockdown aandient dan wordt deze training online gegeven in vier dagdelen van 09.00 tot 13.00 op 4 en 18 november en 2 en 16 december. 

Tijd
09:00 tot 17:00 uur

Locatie
IIA Academy, Burgemeester Stramanweg 105F, Amsterdam

Prijs leden / niet-leden
€ 995,- / € 1.150,-

Aantal deelnemers
Minimaal 6 

PE punten
16

Trainer
Bas Hoorn is trainer en coach in timemanagement, snellezen, mindmapping, future work skills en E-mail. Bas Hoorn is directeur en hoofdtrainer van trainingsbureau BasHoorn.nl

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie