Positieve Psychologie voor meer werkplezier

De afgelopen periode van thuiswerken heeft bij veel professionals en dus ook bij internal auditors behoorlijk wat gevraagd van hun motivatie, veerkracht, energie en werkplezier. Niet voor niets stijgen de burn-out cijfers weer. Psychologisch kapitaal wordt zeker in de huidige hybride werkplek nog belangrijker. Het kantoor van zowel klant als jouw organisatie wordt veel meer een ontmoetingsplek en inspiratiehuis voor creativiteit, sparren en innovatie.

Dit vraagt een stevige opfrisser van je sociale en emotionele intelligentie en vaardigheden. Want waar professionals (online) samenwerken heb je te maken met verschillend gedrag, communicatiestijlen en emoties. En dat loopt zeker niet altijd even soepel. Als je dan ook nog eens vanuit huis werkt en elkaar alleen hoort of in het beste geval via video ziet, is het nog lastiger samen de positieve spirit en energie vast te houden en jezelf te motiveren. Irritaties en allergieën liggen op de loer, evenals het gebrek aan energie om door te vragen op een onverwacht of grillig antwoord wat je niet zint.

Steeds meer auditors en (risk) leidinggevenden zijn dan ook op zoek naar mogelijkheden op hun team na COVID positief te stimuleren, weer te verbinden om samen de veerkracht van het team te borgen. Waardoor je effectiever, met meer energie en plezier samenwerkt aan je doelen. Hier liggen kansen voor jou als auditor!

Wat levert de training op?
De training Positieve Psychologie gaat uit van korte theorie en veel interactie in de groep. Je leert niet alleen weer scherp naar je zelf te kijken, ook naar de ander. Er zijn diverse voorbereidingsopdrachten, waaronder de LIFO online vragenlijst Persoonlijke Stijl. Deze opdrachten zijn voorwaarden voor deelname aan de training. Na de training vertrek je met mooie learnings over o.a. bewustwording van jezelf, inzicht in de ander en praktisch toepasbare tools en inzichten om morgen vanuit een positief perspectief in werk te staan en meer plezier en succes uit je (hybride) team te halen!

Enkele leerdoelen

  • Psychologie: betekenis, praktische toepassing anno nu.
  • Inzicht waarom het werken vanuit FLOW en talent loont.
  • De kracht en noodzaak van positief psychologisch kapitaal: 10 handvatten voor hybride verbinding en samenwerken; welke maakt voor jou verschil?
  • Back to your roots en je praktische psychologie als kind!
  • Inzicht in jouw persoonlijke gedragsvoorkeur en persoonlijke communicatiestijl voor effectievere en positievere samenwerking (LIFO).
  • Productief emotiemanagement: neem regie op je gedachten (RET)
  • De kracht van geweldloze communicatie en het voeren van oprechte gesprekken.
  • Mentaal en fysiek veerkrachtige eigenaar van je job blijven.

Aanmelden
Datum
20 juni 2023

Tijd
09.00 tot 17.00 uur

Locatie
IIA Academy, Burgemeester Stramanweg 105F, Amsterdam 

Prijs leden / niet-leden
€ 595,- / € 695,-

PE Punten
7

Doelgroep
Auditors van alle niveaus

Aantal deelnemers
Minimaal 5 en maximaal 15 deelnemers

Spreker
Drs. Jocelyn Rebbens (1972) is economisch psycholoog en is eigenaar van ReBBels. Zij geeft training, workshops en coaching op het gebied van Personal Branding & Reputatiemanagement, Positieve Psychologie & Veerkracht, Effectieve communicatie en Inspirerend leiderschap. Haar drive is het dan ook om het carrièrevuurtje van professionals en managers aan te wakkeren, waardoor zij veel meer vanuit hun talent, ambitie en kwaliteit kunnen werken. Dit heeft een ongekend positief effect op zowel professionals zelf als de teams en organisaties waarin zij werkzaam zijn. Win-win! Jocelyn heeft 26 jaar werkervaring op het gebied van management development en marketing van professionals, in (internationale) profit en non-profit organisaties. Voor diverse doelgroepen, waaronder financials, auditors, marketeers, management trainees, directies et cetera (www.rebbels.com).

 

 

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie