Training Power Risk Performance [VOL]

Van controle naar vertrouwen: Een radicaal nieuwe manier van risicomanagement en internal audit, passend bij het informatie-tijdperk.

Cursusbeschrijving
De grootste uitdaging op dit moment van elke grote organisatie is hoe om te gaan met exponentiele veranderingen gedreven door technologische ontwikkelingen. Ze staan aan het roer van een bureaucratie, een organisatievorm overgebleven uit het industriële tijdperk, die niet in staat is zich voortdurend en steeds sneller aan te passen aan grote veranderingen. 

Internal audit is op dit moment onderdeel van het probleem. Vaak is dit een functie die voortdurend op zoek is naar risico’s en dan met aanbevelingen komt voor steeds meer control waarmee de organisatie wordt vastgezet. Bovendien krijg je in over-gecontroleerde organisaties precies het verkeerde gedrag: mensen voelen zich niet verantwoordelijk en houden op met zelf na te denken; ze volgen gewoon de procedures. 

Het is de hoogste tijd voor een paradigma-verschuiving in Risico Management en Internal Audit. Risico management die mensen niet controleert en beperkt maar mensen de vrijheid en mogelijkheden geeft om zelf risico’s te managen. Risico management dat aan vertrouwen bouwt. 

In deze cursus zal Roel uitleggen hoe met de nieuwste technologie, risico management een spirituele functie kan zijn die innovatie versneld, zorgt voor transparantie en mensen in staat stelt snel en effectief te reageren op nieuwe en nog onbekende risico’s. Niet alleen om de schade te voorkomen of te beperken maar vooral om hier van te leren en te herstellen naar een hoger niveau. 

En je gaat zelf aan de slag met een case om de internal audit functie van de toekomst te ontwerpen. 

Doelstelling
De trainer laat je op een radicaal nieuwe manier kijken naar risicomanagement, passend bij het informatietijdperk. Daarbij reikt hij je een nieuwe invulling aan van de toegevoegde waarde van internal audit. Hij leert je begrijpen hoe technologie kan helpen om dat voor elkaar te krijgen. En tenslotte, door een relatie te leggen tussen controle versus vertrouwen en het gedrag van mensen, probeert hij een antwoord te geven op de eeuwige vraag hoe om te gaan met soft controls.

Programma

  • Introductie ‘ de dageraad van het informatie-tijdperk’
  • Het probleem van traditioneel risicomanagement
  • Discussie met stellingen
  • Pauze
  • Art of the Possible: demo’s technologische mogelijkheden
  • Lunch 
  • Van controle naar vertrouwen: een nieuw paradigma
  • Case: bouwen van een internal audit functie voor een technologie-gedreven bedrijf

Datum
11 december 2019

Tijd
09:00 tot 17:00 uur

Locatie
IIA Academy, Burgemeester Stramanweg 102a, Amsterdam

Prijs leden / niet-leden
€695,- / €795,-

PE Punten
7

Doelgroep
Auditors van alle niveaus

Aantal deelnemers
Minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers

Trainer
Roel van Rijsewijk is ooit begonnen als internal auditor en inmiddels Director bij Deloitte Cyber Risk Services met meer dan twintig jaar ervaring in het adviseren van technologie-gedreven organisaties op het gebied van risicomanagement en informatiebeveiliging. Auteur van “Cyberrisico als kans”.

Deze activiteit is volgeboekt. Wilt u op de wachtlijst? Stuur dan een e-mail naar trainingen@iia.nl.
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie