Training Quality Assurance Review

Bent u betrokken bij of verantwoordelijk voor het vaststellen en/of verbeteren van de kwaliteit van de Internal Audit functie in uw organisatie? Wilt u als auditor of dienstverlener op Internal Audit gebied of vanuit een andere invalshoek meer te weten komen van of ervaring opdoen met Quality Assessment Reviews? Of heeft u er als CAE, audit director/manager, leidinggevende of Board/Audit Committee member behoefte aan om te leren hoe de performance van de Internal Audit Functie kan worden geëvalueerd en verbeterd?

In deze training gaat het vooral om de deelnemers te helpen hun Internal Audit functie beter in staat te stellen te voldoen aan Standaard 1300, maar belangrijker nog is het om weer terug bij de eigen afdeling de voordelen van een effectief “Quality Assurance and Improvement Program” te realiseren.

Inhoud
In deze cursus komt naar voren:

  • Het International Professional Practices Framework en de Internationale Standaarden voor de Professional Practice voor het uitvoeren van Internal Audit toepassen op een Quality Assessment Case study
  • Het proces gericht op het uitvoeren van een periodieke Internal of External Quality Assessment op de Internal Audit activiteiten
  • De Quality Assesment tools en technieken
  • De aanbevolen externe Quality Assessment benaderingen

U kunt hiermee het “Internal Assessor/Validator Qualification” certificaat verwerven (Hiervoor dient de gehele training worden bijgewoond en de Case Study op voldoende niveau worden afgerond).

Docent
Na 18 jaar (plv) Directeur IAD te zijn geweest is Herman Baars sedert 2005 zelfstandig ondernemer via IMPACTz B.V. Hiermee is hij actief op het gebied van interim management, personal coaching, audit consulting en training. Zo vervulde hij meer interim Directeurschappen voor IAD’s, begeleidde hij IAD’s bij hun (organisatie)veranderingen en kwaliteitsborging, toetste hij de QA van AID’s en verzorgde hij trainingen voor onder meer IIA Nederland. Baars is één van de oprichters van IIA Nederland en zeer betrokken bij de ontwikkeling daarvan. Zo was hij onder meer voorzitter van de in 2007 in Amsterdam georganiseerde wereldconferentie.

Datum
Tweedaagse cursus
28 maart en 6 april 2018

Tijd
09:00 uur tot 17:00 uur

Locatie
Kantoor IIA Nederland, Burgemeester Stramanweg 102a, Amsterdam

Prijs leden / niet-leden
€1.150,-  / €1.300,-

PE-punten
13

Doelgroepen
Senior Audit Managers & Chief Audit Executives

Aantal deelnemers
Minimaal 5, maximaal 20

Kennisniveau
C en D

Cursusniveau
3 - 4

 

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

Postadres:
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Bezoekadres:
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie