Training Soft Controls (KPMG)

Soft controls in de internal audit: een praktijkgerichte training. KPMG deelt twee dagen lang: kennis, ervaring en praktijkvoorbeelden, speciaal voor internal auditors. Centraal staat het soft controls model dat door DNB is omarmd (het DNB Cultuurhuis).

Traditioneel zijn internal audits gericht op de ‘hard controls’ van de interne beheersing, waardoor onregelmatigheden tijdens deze audits niet altijd worden opgemerkt. Om die reden sturen steeds meer organisaties en IAF’s ook op soft controls. Uit onderzoek blijkt dat circa 80% van de IAF’s wel ‘iets’ doen met cultuur en soft controls, maar worstelen met vragen als: Hoe dan? Wat is het normenkader? En hoe rapporteer je hierover? Tijdens deze training worden al deze vragen en meer behandeld.

Onderzoek en evaluatie van soft controls
Bij het auditen van soft controls worden aspecten als organisatiecultuur, gedrag, motivatie, stijl en tone-at-the top meegenomen. Om soft controls te kunnen evalueren, zijn andere audittechnieken nodig dan gebruikelijk. Identificatie, onderzoek en rapportage over soft controls krijgen binnen de internal audit steeds vaker een hoge prioriteit. Maar hoe doe je dat als internal auditor en wat komt daarbij kijken?

Doelstelling
De doelstelling van de cursus is om in afwisselende, interactieve werkvormen te onderzoeken welke modellen, methoden en programma’s beschikbaar zijn bij het onderzoeken en evalueren van soft controls.

Inhoud
Tijdens deze tweedaagse cursus werken we aan een aantal gezamenlijke opdrachten en werkt iedere deelnemer aan zijn eigen soft controls auditplan. Deze cursus vraagt dus een actieve houding en bestaat uit 4 blokken: 
1. Wat zijn soft controls?
2. Waarom soft controls? 
3. Hoe soft controls te onderzoeken? 
4. Hoe over soft controls te rapporteren?

Greep uit de onderwerpen:
• Control environment (COSO)
• Organisatiecultuur
• Gedragscode

AANMELDEN
Stuur een e-mail aan Schuitemaker.Kim@kpmg.nl met al je gegevens.

Datum
22 en 23 juni 2017

Tijd
09:00 tot 17:30 uur

Locatie
Kantoor KPMG, Amstelveen

Prijs leden / niet-leden
€1495,- / €1695,-

PE Punten
14

Doelgroep
Ervaren internal auditors/managers en tweede lijnsfuncties die in hun werk te maken hebben met soft controls en zij die hun vakkennis op dit terrein willen verbreden.

Aantal deelnemers
Minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers

Docenten

  • drs. Erik van Bekkum RA, bedrijfskundige, senior manager KPMG Soft Controls. Erik heeft zeer ruime ervaring in de opleiding, coaching en advisering van internal auditors bij het integreren van soft controls in audits. 
  • Corine Tol MsC, manager KPMG Soft Controls, RA

Terug naar de agenda.

IIA Nederland

Postadres:
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Bezoekadres:
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie