Webinar - Audit Management Systemen - NARIS

In navolging van de publicatie over het gebruik Audit Management Systemen (AMS) binnen Nederland, organiseert het IIA in samenwerking met een aantal leveranciers een Webinar-reeks om kennis te maken met een aantal veel gebruikte AMS. Klik hier voor het rapport Audit Management Systemen in Nederland 

Beschrijving
NARIS is in 2002 ontstaan als een spin-off van de Universiteit van Twente. Destijds ontstond er vanuit de markt de behoefte om kennis te delen over risico’s waarbij risico’s gekwantificeerd moesten worden om haar risk appetite te kunnen onderbouwen. Om dit mogelijk te maken werd het online kennisplatform NARIS® ontwikkeld. In de jaren daarna kozen steeds meer organisaties ervoor om risicomanagement meer te professionaliseren. Dit betekende een groei voor NARIS.

In 2013 stapte de oprichter uit het bedrijf en namen Erik van Marle en Robert ’t Hart (al sinds 2006 aandeelhouder in het bedrijf) het stokje over. In samenwerking met een groep klanten is vervolgens een integrale GRC oplossing gebouwd. Hiermee ontstond ook de koers om focus te geven aan de doorontwikkeling en verbreding van de GRC-software waardoor dit voor verschillende organisaties onmisbaar is geworden op het gebied van Risk Control en Audit

Naris is marktleider op het gebied van GRC software in Nederland. De ultieme droom van Naris is om het meest menselijke, slimme en data gedreven GRC-platform te zijn. Eenvoudigheid en gebruiksvriendelijkheid staan daarbij centraal. Zo helpt Naris organisaties met state-of-the-art technologie om risico’s te beheersen.

Meld je hier aan. 

Programma
Tijdens dit webinar tonen we Risk Based auditing in de applicatie van NARIS. Van Control testing tot formele audit, van Opzet, Bestaan en Werking naar PDCA; de waarde zit in Datagedreven, Menselijk en Slimme software met de kennis en ervaring van NARIS

Sprekers
Erik van Marle (1975) is zijn gehele professionele carrière bezig geweest met het beheersen van risico’s. Hij is begonnen met het financieren van risico’s voor de (semi) publieke sector en het schrijven van verzekeringsprogramma’s voor multinationals. Bovendien is hij nauw betrokken bij het inrichten en uitbouwen van een nieuw opgerichte verzekeringsmaatschappij. Erik zijn visie gaat over het beheersen van risico’s door er een gedeelde verantwoordelijkheid van te maken in een organisatiecultuur waar fouten maken mag!  

Erik van Marle studeerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na zijn studie heeft hij verschillende (internationale) functies gehad bij een multinational gespecialiseerd in risicomanagement en verzekeringen. In 2006 is hij toegetreden als directeur/eigenaar van het Nederlands Adviesbureau voor Risicomanagement. In 2012 heeft hij de transitie geleid naar het software bedrijf Naris, gespecialiseerd in Governance, Risk en Compliance.

Hij spreekt regelmatig op congressen en is docent bij een aantal hogescholen en de Universiteit van Twente en Amsterdam. Hij is tevens bestuurslid van het Nationaal Netwerk Risicomanagement (NNR), voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Risicoanalyse en Bedrijfszekerheid en maakte deel uit van de NEN commissie Risicomanagement. 

Erik z’n specialiteit is het functioneren van het interne en externe toezicht in relatie tot risicomanagement / Governance, Risk en Compliance (GRC). Hoe verhoudt dit zich tot elkaar, hoe kan het elkaar versterken en wanneer werkt het elkaar tegen. De goede vragen leiden tot het gewenste inzicht en tot het goede gedrag. De inhoudelijke antwoorden zijn secundair. ‘The Proof of the Pudding is in the Eating’ en daarom heeft Erik ook enkele toezichthoudende functies.

Vragen
Neem contact op met Jeroen Unger j.unger@naris.com voor inhoudelijke vragen.

Aanmelden

Datum
1 november 2021

Tijd
16:00 tot 17:00 uur
 
Locatie
online

Prijs leden/niet leden
€0,-

PE-punten
n.v.t

Doelgroep
Controllers/ Internal auditors /Auditors werkzaam 

Aantal deelnemers
Minimaal 5

Aanmelden 

Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie