YP event: Werkdruk & werkgeluk (i.s.m. Protiviti)

Druk druk druk, werkdruk! Hét modewoord op de huidige werkvloer. Wie heeft het collega’s, vrienden, familieleden of zichzelf niet eens – nee meermaals! - horen zeggen? Of nog erger.. niet alleen horen zeggen, maar ook de (fysieke) gevolgen ervan gezien of ervaren.

We spreken van werkdruk als er sprake is van een disbalans tussen datgene wat het werk van je vraagt en de mogelijkheden om daar aan te voldoen. Uit cijfers van onderzoekbureau TNO blijkt dat 16 procent van de werknemers in ons land last heeft van burn-outklachten als gevolg van een te hoge werkdruk.

Ook bij young professionals komen burn-outs voor. Het lijkt echter nog steeds een taboe te zijn, zeker bij young professionals. Hendrie van ’t Ende, voorzitter van de Young Professionals Commissie, schreef de blog Burn-outs onder Young Professionals: Niets doen is ook iets doen. Hij geeft aan dat uit onderzoek blijkt dat vooral young professionals een groot risico lopen op een burn-out.

Het is onderwerp van gesprek. Iets waar we maar geen vat op zien te krijgen. Dat willen we proberen te veranderen! Daarom besteden we graag aandacht aan dit onderwerp: work-life balance

Anneke Wieling, Managing Director bij Protiviti, zal een presentatie geven over work-life balance. Onlangs werd ze geinterviewd en verscheen het artikel Hoe Protiviti topvrouw Anneke Wieling werk met thuis combineert.

Mark Daamen van NieuwKans gaat in op Duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Hoe blijf je 'mentally fit' en zorg je goed voor jezelf en je collega’s? De filosofie van NieuwKans is gebaseerd op de wil om te bewegen en kansen te creëren.

Programma:

  • Ontvangst en registratie
  • Inleiding Anneke Wieling: Work-life balance
  • Interview met een YP over ervaring met burn-out
  • Lezing Mark Daamen: Duurzame inzetbaarheid
  • Afronding met borrel

Datum
9 mei 2019

Tijd
13:30 tot 17:30 uur

Locatie
Protiviti, Gustav Mahlerlaan 32, Amsterdam

Prijs leden / niet-leden
€0,-
Niet-leden mogen maximaal één keer per jaar deelnemen aan een gratis evenement

PE Punten
3

Doelgroep
Young Professionals, let op: maximale leeftijd is 35 jaar.
Ben je ouder dan 35 jaar en wil je toch deelnemen? Dan plaatsen we je op de wachtlijst.

Aantal deelnemers
Minimaal 15 en maximaal 30 deelnemers

Sprekers
Anneke Wieling – Managing Director bij Protiviti
Mark Daamen – oprichter van NieuwKans

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie