IIA Nederland: Escaperoom Ethiek

Het verhaal

Het BioClone Instituut (BioClone) is een internationaal opererend biotechbedrijf. U bent de internal auditor van BioClone en rapporteert onder meer aan de CEO, de heer Hill. Hoewel u al ruim een jaar werkzaam bent voor BioClone en meerdere audits heeft uitgevoerd, heeft u de CEO nog nooit gezien of gesproken. Een reactie op uw auditrapporten heeft u van hem ook nooit ontvangen. U was dan ook verrast dat u door de CEO ontboden werd voor een spoedvergadering op zijn kantoor. Enigszins gespannen haast u zich naar de bovenste verdieping van het tien etages tellende luxueuze pand aan de Zuidas in Amsterdam, alwaar u de CEO in zijn kamer, starend uit het raam, aantreft. "U weet veel", spreekt de man zonder u aan te kijken. Secondes verstrijken in stilte. "De uitkomsten van uw laatste audit hebben u vast verontrust."

Herwin uw vrijheid!

De escaperoom Ethiek is een onlinetraining in de vorm van een escaperoom. Direct nadat u zich voor deze training heeft ingeschreven wordt de benauwde situatie waarin u zich bevindt uiteengezet. De bedoeling is dat u zichzelf uit de situatie waarin u zich bevindt weet te bevrijden. Dat doet u door de puzzels die u tegenkomt op te lossen. Hierbij kunt u gebruik maken van de tekst, downloads, video’s en experimenten die u in de Escaperoom aantreft. Door te ontsnappen herwint u niet alleen uw vrijheid, maar bent u tevens in staat:

  • de beginselen en gedragsregels van de gedragscode van het IIA toe te lichten;
  • de zeven zogenoemde auditzondes te benoemen;
  • de reden waarom en de mate waarin mensen liegen te duiden en maatregelen die ervoor zorgen dat mensen minder liegen uiteen te zetten;
  • enkele biases die een objectief oordeel in de weg kunnen staan te onderscheiden;
  • het internal audit competency framework te gebruiken; 
  • de belangrijkste thema's uit het rapport Risk in Focus op te sommen.

De moeilijkheidsgraad van deze escaperoom is gemakkelijk (2/5). Tijd speelt bij deze escaperoom geen rol. U mag er zo lang over doen als u zelf wilt. De meeste deelnemers weten in ongeveer drie uur te ontsnappen. Indien gewenst kunt u uw ontsnapping tussentijds onderbreken en later vervolgen. Direct nadat u ontsnapt bent ontvangt u per e-mail het PE-certificaat. Dit certificaat is goed voor drie PE-punten. Voor de beste speelervaring gebruikt u een desktop of laptop.

Onder de eerste 25 ontsnappers wordt een escaperoomcadeaubon ter waarde van € 100,- verloot.

Kunt u ontsnappen?

…U ontwaakt in een lange hal zonder ramen. Hoeveel tijd is verstreken weet u niet. Terwijl u wakker wordt galmen de woorden van de CEO in uw hoofd nog na. U staat op en probeert met kracht de deur die toegang geeft tot de hal te openen, maar het biedt geen soelaas. Het ziet ernaar uit dat u opgesloten zit! Schrijf u in voor onze Escaperoom Ethiek, probeer te ontsnappen en laat u inspireren om als internal auditor het juiste doen!


De escaperoom Ethiek is een op zichzelf staand leerproduct. Het succesvol afronden van eerdere onlinetrainingen Ethiek is derhalve niet noodzakelijk. Vanaf 1 januari 2018 dienen alle leden met een internationale IIA-titel jaarlijks verplicht twee uur aan ethiek gerelateerde trainingen te volgen. Dit is onderdeel van de Continue Permanente Educatie van IIA Global en geldt als voorwaarde om de certificering te mogen behouden. Zie verder: Ethical training mandatory for maintaining certificate.

Prijs
Leden € 120,- / Niet-leden € 150,-

PE Punten
3

Doelgroep

Aanmelden
Terug naar online trainingen.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie