04-10-2018

Internal Audit Ambition Model 2018

Op 4 oktober presenteerde de taskforce IA AM namens IIA Nederland en NBA-LIO de nieuwe versie van het Internal Audit Ambition Model op het European Conference for Super Internal Auditors in Madrid.

Met het Internal Audit Ambition Model kunnen internal auditors niet alleen het huidige kwaliteitsniveau van hun internal auditfunctie (IAF) visualiseren, maar ook hun ambitieniveau bepalen om de IAF verder te professionaliseren. Het model wordt sinds kort actief betrokken bij de uitvoering van kwaliteitstoetsingen en geeft een mooie kapstok bij de opleidingen over internal audit.

De beroepsverenigingen willen alle internal auditors inspireren en aansporen het IA AM toe te passen. Het model kan op basis van zes thema’s, onder andere Professional Practices, Accountability en People Management, gebruikt worden als self-assessment tool, als roadmap om de ambities van de IAF te realiseren en als communicatiemiddel naar stakeholders.

Naar publicatie
Terug naar het vaktechnische publicaties overzicht.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie