Vacature Parttime Senior Internal Auditor bij Exact

Voor Exact en haar klanten is het belangrijk dat risico’s optimaal worden beheerst. Als Senior Internal Auditor (0,5 FTE) draag jij hieraan bij door het geven van onafhankelijke, objectieve assurance en aanbevelingen over Exact’s governance, control en risk management processen. Bij Exact denk je mee en zie je jouw goede ideeën werkelijkheid worden. En waar je carrière eindigt? Dat heb je zelf in de hand. De doorgroeimogelijkheden zijn ongekend. 1.850 ondernemende collega's gingen je al voor. Doe je mee?

Dit = de baan die jij ambieert

Jij voert operational en IT audits uit binnen Exact en haar dochters en bereid de rapportages aan het management voor. Samen met de Director Internal Audit stel je een risk-based internal audit jaarplan op en draag je zorg voor de voortgang daarvan. En dat is nog niet alles. Op jou kunnen we bouwen zodra je als Senior Internal Auditor:

 • Bijdraagt aan de periodieke risicoanalyse voor het opstellen van het audit jaarplan en het halfjaarlijks herijken hiervan;
 • Alle fasen (planning, veldwerk, rapportage) van standaard en complexe internal audits kan uitvoeren;
 • Onafhankelijk bijdrage kan leveren aan multidisciplinaire projecten waarin inbreng wordt gevraagd van Internal Audit;
 • Follow-up door de business op internal audit findings, monitort.

Dit = Exact

We zijn leider in de internationale markt voor zakelijke en financiële software. Begonnen in 1984 en nu actief in meer dan 100 landen. Wat ons kenmerkt? We combineren de energie van een startup met de voordelen van een multinational. Met als doel de creatie van de beste bedrijfssoftware met de innovatiefste softwareoplossingen. Daar maken meer dan 500.000 ondernemers en accountants dagelijks dankbaar gebruik van.

Als werkgever nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Omdat we dat belangrijk vinden én er oprecht in geloven. Zo denken we groen bij alles wat we doen. Bijvoorbeeld door papierverbruik te verminderen, digitaal werken te stimuleren en zo min mogelijk per vliegtuig en auto te reizen. Ook steunen we medewerkers die een bijdrage willen leveren aan de (lokale) gemeenschap. En bij Exact staan we voor een omgeving waarin iedereen prettig kan werken, ongeacht nationaliteit, leeftijd, cultuur en religie. We geven mannen en vrouwen gelijke kansen en beloningen.

Dit = jouw team

Gezien de omvang van Exact en het feit dat er een sterke eerste en tweede lijn is ingericht, ben jij samen met de Director Internal Audit verantwoordelijk voor de internal audit functie van Exact en werk je natuurlijk veel samen met de tweede lijn. Zij staan bekend om hun kennis van de organisatie en risk management en hun goede samenwerking. Hulp vragen als het moet en hulp aanbieden als het kan zit in hun DNA. We kennen weinig vooraf uitgestippelde paden, waardoor je veel ruimte krijgt om je eigen weg te kiezen.

We werken continu aan verbetering van onze processen om onze organisatie nog beter van dienst te zijn. Denk hierbij aan Robotic Proces Automation en het optimaal gebruiken van data (BI) om onze inzichten te vergroten. Onze professionals in legal, IT, finance, hr en facilities zijn hierbij van onschatbare waarde.

De afdeling Internal Audit staat bekend om zijn kennis van de organisatie en integriteit en vakbekwaamheid. Dat uit zich vooral in het feit dat Internal Audit vaak ook proactief benaderd wordt om bijvoorbeeld een objectieve assurance rol te spelen in projecten. De belangrijkste verantwoordelijkheden van de afdeling zijn:

 • Exact helpen haar doelstellingen te realiseren door op basis van een systematische en gedisciplineerde aanpak de effectiviteit van de processen van governance, risicomanagement en beheersing te evalueren en aanbevelingen te doen hoe deze te verbeteren.
 • Het uitvoeren van bijzondere (integriteits)onderzoeken in opdracht van Exact’s Compliance Committee.

Dit = wat je meebrengt

Bij ons mag je jezelf zijn en we ontdekken graag waarin jij je onderscheidt. Voor de functie van Senior Internal Auditor]is het wel handig als je jezelf herkent in de beginselen van internal audit: integriteit, objectiviteit, vertrouwelijkheid en competentie. Bovendien breng je mee:

 • Een master’s degree in een relevant veld (bedrijfskunde, bedrijfseconomie of recht), of een vergelijkbaar kennisniveau op basis van werkervaring;
 • Tevens een professionele certificering (CIA, CISA, RA) of in een vergevorderd stadium om deze te halen;
 • Minimaal 7 jaar ervaring in auditing waarvan minimaal 3 jaar in internal auditing.
 • Functie is voor 20u in de week

Dit = wat je krijgt

Bij Exact werken we hard. En daar staat wel iets tegenover. De balans tussen inspanning en ontspanning vinden we zeer belangrijk. Zo kun je je, als straks alles weer bij het oude is, in het zweet werken in onze eigen gym. Of een rustmoment pakken aan de koffiebar. Even je hoofd leegmaken en je daarna weer met nieuwe energie op je dagtaken storten. En uiteraard is dat niet alles. Als Senior Internal Auditor kun je, op basis van 20 uur per week, ook rekenen op een: 

 • Een goed brutomaandsalaris passend bij je kennis en werkervaring.
 • Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. 
 • Vakantietoeslag van 8%.
 • Dertiende maand.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Telefoon van de zaak.
 • 3 CSR (Corporate Social Responsibility) days

Interesse?

Solliciteer op de functie van Senior Internal Auditor 20 uur bij Exact

Terug naar het vacatureoverzicht.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie