Beroepsnormen IPPF

Het internationale raamwerk voor de beroepsuitoefening (International Professional Practices Framework (IPPF)) is ontwikkeld en wordt onderhouden door The Institute of Internal Auditors (The IIA). Het biedt beroepsbeoefenaren een verzameling richtlijnen op het gebied van internal audit. Een raamwerk biedt in algemene zin een gestructureerde blauwdruk van de samenhang tussen een body of knowledge en richtlijnen. Als een samenhangend systeem zorgt een raamwerk voor consistente ontwikkeling, interpretatie en toepassing van concepten, methodologie en technieken die nuttig zijn voor een vak of beroep.

Het IPPF is het conceptuele raamwerk dat de richtlijnen die door The IIA zijn uitgevaardigd, organiseert. Het heeft een meer beperkte reikwijdte en bevat alleen gezaghebbende richtlijnen die door de internationale technische commissies van The IIA met de nodige zorg zijn ontwikkeld.

Het IPPF bevat de volgende elementen:

Mission

Mandatory guidance

  • Core Principles
  • Definition
  • Standards
  • Code of Ethics

Recommended guidance

  • Implementation Guidance (voorheen Practice Advisories)
  • Supplemental Guidance (voorheen Practice Guides)

 

 

Mission

The Mission of Internal Audit articulates what internal audit aspires to accomplish within an organization. Its place in the New IPPF is deliberate, demonstrating how practitioners should leverage the entire framework to facilitate their ability to achieve the Mission.

To enhance and protect organizational value by providing
risk-based and objective assurance, advice, and insight.

IIA Nederland

Postadres:
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Bezoekadres:
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie

IIA-Partners