Uit de oude doos: Kleine IAF en de Standaarden

28-08-2018

Deze praktijkgids is al een paar jaartjes oud, maar nog steeds actueel en zeer bruikbaar. Het document biedt ondersteuning aan kleine internal auditfuncties bij de implementatie van de Standaarden.

De gids onderkent de uitdagingen waarmee de leiding van kleine internal auditfuncties in aanraking kan komen bij het implementeren van de Standaarden. Hoewel naleving van de Standaarden uitdagingen met zich mee kan brengen, is dit met een goede strategie en planning zeker mogelijk. De gids doet suggesties om met de uitdagingen om te gaan en bespreekt de voordelen van het gebruik van de Standaarden.

Veel van de in de praktijkgids besproken uitdagingen zijn niet uniek voor kleine internal auditfuncties. Grotere internal auditfuncties kunnen met dezelfde uitdagingen geconfronteerd worden. Deze praktijkgids is dus waardevol voor internal auditfuncties van elk formaat. Echter, deze uitdagingen komen vaker voor bij kleine internal auditfuncties en zijn voor hen moeilijker het hoofd te bieden.

De gids is een vertaling van de IIA Practice Guide Assisting Small Internal Audit Activities in implementing the Standards.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie