Podcasts & video's

In samenwerking met onze partners maken we een serie podcasts over actuele onderwerpen in internal auditing. De podcast worden opgenomen in de studio van Ferocia. Houdt deze pagina goed in de gaten. Deze wordt steeds aangevuld met nieuwe podcast.

IIA Nederland

Maak kennis met de podcastserie van IIA Nederland: Audit Casts! Geniet van deze boeiende reeks, gepresenteerd door het IIA in samenwerking met Audit Magazine en ondersteund door Ferocia. De podcasts zijn ook te beluisteren op Spotify

Aflevering 1 - Sustainability, met Wim Bartels (Deloitte)
Peter Hartog en Liane van Eerde gaan in gesprek met Wim Bartels, European Sustainability partner bij Deloitte, over sustainability, ESG en de rol van de internal auditor. Wim noemde in een blog de internal auditors als “verbindingstroepen voor duurzaamheid”, maar constateerde ook “we horen ze niet”. Luister hoe je als internal auditor op dit gebied op de voorgrond kunt treden.

Aflevering 2 - Governance/mvo, met Leen Paape
Peter Hartog en Liane van Eerde gaan in gesprek met Leen Paape, emeritus hoogleraar Corporate Governance aan Nyenrode, over de ontwikkelingen in governance en risicomanagement. Ook de emiritaatsrede van Leen, over maatschappelijk verantwoord ondernemen, komt natuurlijk aan bod. Sommigen noemen hem een activist, luister en oordeelt u zelf.

Aflevering 3 - Supply Chain & 3rd party risk, met Emmanuel van Zandvoort (BDO)
Peter Hartog en Liane van Eerde gaan in gesprek met Emmanuel van Zandvoort, partner Digital Risk Services bij BDO, over de supply chain in de volatiele en onzekere VUCA-wereld en het risicomanagement daarvan.
Luister naar de balans tussen vertrouwen en control en het verschil tussen black swans en grey rhino’s.

Aflevering 4 - Psychologische veiligheid, met Ignatia Mannoe
Peter Hartog en Liane van Eerde gaan in gesprek met Ignatia Mannoe, Manager Diversity, Equity & Inclusion (en ex-auditor) bij Eneco, over de resultaten van het onderzoek bij Google, de effecten van psychologische veiligheid voor de veiligheid van de werkomgeving, voor innovatie en voor het succes van teams. Verplichte kost voor alle auditors die zeggen te kijken naar de beheersing in termen van het waarborgen van een succesvolle organisatie! 

Aflevering 5 - Cybersecurity, met Ronald van de Langeberg (InAudit)
Peter Hartog en Naeem Arif gaan in gesprek met Ronald van de Langeberg, partner van InAudit, over cybersecurity,  al jarenlang de top 1 in Risk in Focus.
Als organisator van de maandelijkse ‘cyberellende quiz’ praat  Ronald u bij over actuele ontwikkelingen in cyberrisico’s en het management daarvan. Niet alleen de techniek, maar ook de gedragskant!

 

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie