Podcasts, video's en webinars

In samenwerking met onze partners maken we een serie podcasts over actuele onderwerpen in internal auditing. De podcast worden opgenomen in de studio van Ferocia. Houdt deze pagina goed in de gaten. Deze wordt steeds aangevuld met nieuwe podcast.

IIA Nederland

Maak kennis met de podcastserie van IIA Nederland: Audit Casts! Geniet van deze boeiende reeks, gepresenteerd door het IIA in samenwerking met Audit Magazine en ondersteund door Ferocia. De podcasts zijn ook te beluisteren op Spotify

Aflevering 1 - Sustainability, met Wim Bartels (Deloitte)
Peter Hartog en Liane van Eerde gaan in gesprek met Wim Bartels, European Sustainability partner bij Deloitte, over sustainability, ESG en de rol van de internal auditor. Wim noemde in een blog de internal auditors als “verbindingstroepen voor duurzaamheid”, maar constateerde ook “we horen ze niet”. Luister hoe je als internal auditor op dit gebied op de voorgrond kunt treden.

Aflevering 2 - Governance/mvo, met Leen Paape
Peter Hartog en Liane van Eerde gaan in gesprek met Leen Paape, emeritus hoogleraar Corporate Governance aan Nyenrode, over de ontwikkelingen in governance en risicomanagement. Ook de emiritaatsrede van Leen, over maatschappelijk verantwoord ondernemen, komt natuurlijk aan bod. Sommigen noemen hem een activist, luister en oordeelt u zelf.

Aflevering 3 - Supply Chain & 3rd party risk, met Emmanuel van Zandvoort (BDO)
Peter Hartog en Liane van Eerde gaan in gesprek met Emmanuel van Zandvoort, partner Digital Risk Services bij BDO, over de supply chain in de volatiele en onzekere VUCA-wereld en het risicomanagement daarvan.
Luister naar de balans tussen vertrouwen en control en het verschil tussen black swans en grey rhino’s.

Aflevering 4 - Psychologische veiligheid, met Ignatia Mannoe
Peter Hartog en Liane van Eerde gaan in gesprek met Ignatia Mannoe, Manager Diversity, Equity & Inclusion (en ex-auditor) bij Eneco, over de resultaten van het onderzoek bij Google, de effecten van psychologische veiligheid voor de veiligheid van de werkomgeving, voor innovatie en voor het succes van teams. Verplichte kost voor alle auditors die zeggen te kijken naar de beheersing in termen van het waarborgen van een succesvolle organisatie! 

Aflevering 5 - Cybersecurity, met Ronald van de Langeberg (InAudit)
Peter Hartog en Naeem Arif gaan in gesprek met Ronald van de Langeberg, partner van InAudit, over cybersecurity,  al jarenlang de top 1 in Risk in Focus.
Als organisator van de maandelijkse ‘cyberellende quiz’ praat  Ronald u bij over actuele ontwikkelingen in cyberrisico’s en het management daarvan. Niet alleen de techniek, maar ook de gedragskant!

Aflevering 6 - Ethiek en integriteit, met Muel Kaptein (KPMG)
Peter Hartog en Liane van Eerde gaan in gesprek met Muel Kaptein, partner bij KPMG Integrity & Compliance en Professor Business Ethics aan de RSM Erasmus University.
Ethiek, als basis voor integriteit en compliance, krijgt nog steeds te weinig aandacht volgens Muel. De ethiek van de organisatie en van de auditor zelf. Luister naar het belang en hoe dit aan te pakken. 

Aflevering 7 - Tech-based audit, met Vincent Damen (Protiviti)
Peter Hartog en Raymond Wondergem gaan in gesprek met Vincent Damen, Associate Director Technology Risk Consulting bij Protiviti, over tech-based audit. RPA, proces mining, data analytics en nu onwikkelt AI, met ChatGTP als prominente exponent, zich razendsnel. Luister naar de mogelijkheden, maar ook naar de randvoorwaarden en risico’s voor het gebruik hiervan in audits.

Aflevering 8 - Organizational resilience, met Michel Kee & Isabel van Maaren (Mazars)
Peter Hartog gaat in gesprek met Michel Kee en Isabel van Maaren, partner en senior consultant bij Mazars over organizational resilience. De huidige dynamiek en complexiteit vragen om weerbare organisaties, maar wat is dat precies en hoe zou je dat als auditor kunnen beoordelen? Isabel en Michel vertellen over het referaat-onderzoek (én MAB-artikel) van Isabel en hun praktijkervaringen. Luister naar hun handvatten. 

Aflevering 9 - De rol van de IAF in good governance, met Robert Bogtstra (ONERisk Advisory)
Wij zien de IAF als onmisbare schakel in good governance, maar is dat in de praktijk ook zo? Peter Hartog en Sierd Stapersma gaan in gesprek met Robert Bogstra, partner bij Partner at ONE Risk Advisory, over de ontwikkeling van de IAF in de achtereenvolgende Corporate Goverance Codes de daadwerkelijk realisatie, zoals blijkt uit zijn periodieke monitor-onderzoek. Luister naar de ontwikkelingen en of de nieuwe standaarden (GIAS) hierbij gaan helpen.

Aflevering 10 - Agile auditing, met Mark Daamen (Ferocia) en Roel van Lierop (Jumbo)
Hype of een manier om echt waarde toe te voegen? Peter Hartog gaat in gesprek Mark Daamen, partner bij Ferocia en Roel van Lierop, internal auditor bij Jumbo, over agile auditing. Planning én uitvoering in korte iteraties. Zij zijn enthousiast; luister naar hun ervaringen en tips & tricks om agile principes toe te passen in auditing. Zij adviseren ‘gewoon te beginnen’ luister naar hoe dat te doen.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie