17-10-2022

Internal Audit Monitor 2021

In deze Internal Audit Monitor 2021 schetsen we opnieuw de belangrijkste ontwikkelingen van IAF’s bij in Nederland beursgenoteerde vennootschappen. We staan, evenals afgelopen jaren, stil bij de ontwikkeling in het aantal en de verschillende verschijningsvormen (intern, uitbesteed, gecombineerd) van internal audit functies over de boekjaren 2016 – 2020.

In de herziening van de Nederlandse Corporate Governance Code (de Code) in 2016 werd de Internal Audit Functie erkend als essentiële schakel in de besturing en beheersing van de organisatie. Het realiseren daarvan is niet echter niet altijd makkelijk, met name voor de kleinere beursfondsen, en zeker geen ‘eenheidsworst’. 

IIA Nederland heeft sinds 2017 de realisatie van dit principe uit de Code gevolgd met de Internal Audit Monitor. Niet alleen om dit in beeld te hebben, maar vooral om bestuurders en commissarissen handvatten te bieden de IAF binnen hun organisatie zo goed mogelijk in te richten, en daarmee de kwaliteit van de governance waar mogelijk te verbeteren.

Klik hier voor de Internal Audit Monitor 2017
 

Naar publicatie
Terug naar het vaktechnische publicaties overzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie