PwC biedt auditcommissies digitaal kompas

02-12-2019

De publicatie van PwC 'Waarde toevoegen in tijden van verandering' wil fungeren als een digitaal kompas om voorzitters en leden van auditcommissies richting te geven. Het kompas zal meebewegen met nieuwe ontwikkelingen om te kunnen blijven voldoen aan veranderende behoefte aan kennis en inzichten van auditcommissieleden in de praktijk.

De omgeving waarin organisaties opereren verandert steeds sneller. Thema’s als digitalisering, disruptie en duurzaamheid domineren de boardroomagenda. Ook governance is sterk in beweging: de focus is verschoven van winstmaximalisatie en aandeelhouderswaarde op de korte termijn naar meervoudige waardecreatie voor een brede groep stakeholders op de lange termijn. Een andere pijler van hedendaags goed bestuur - naast langetermijnwaardecreatie - is de toenemende aandacht voor cultuur en gedrag in organisaties.

Continue verandering is dus de enige constante. Dat vraagt om een andere aansturing van organisaties en het toezicht daarop door de raad van commissarissen, ondersteund door de auditcommissie. Scherp navigeren is daarbij geboden.

Naar de publicatie van PwC

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie