Auditors for Charity

Het IIA biedt Auditors for Charity voor goede doelen in Nederland aan. Het doel van dit initiatief is om goede doelen verder te helpen met de kwaliteit van de bedrijfsvoering en processen te verbeteren, zodat zij zich bezig kan blijven houden met de goede doelen van de organisatie, en tegelijkertijd auditors een via een maatschappelijke bijdrage een mooie leerervaring te bieden. 
Waar grote ondernemingen een IAF hebben, beschikken goededoelenorganisaties (GDO) hier zelden over vanwege vaak de te hoge kosten. Auditors for Charity vult dat gat.

Wie ga je helpen?
Waar bij (beursgenoteerde) ondernemingen een IAF steeds vaker wordt ingevoerd, beschikken goededoelenorganisaties (GDO’s) hier zelden over. Vaak omdat het niet haalbaar is vanwege de kosten. 

Auditors for Charity is interessant voor GDO’s met de volgende vraagstukken:

  1. CBF-traject: Goededoelenorganisaties die nog niet CBF-erkend zijn en dat wel willen of zelfs moeten. Het Auditors for Charity initiatief biedt een CBF begeleidingstraject aan als voorbereiding op het daadwerkelijk CBF-erkenningstraject;
  2. Internal Audit Fundamental training: Om professionals te trainingen op het gebied van risico management / internal audit. Dit is relevant voor goededoelenorganisaties die bijvoorbeeld hun huidige IAF willen uitbreiden met guest auditors of niet-risk professionals willen trainen op het gebied van Risk & Control, Internal Audit Essentials, schrijven en testen van internal controls, impactful internal audit rapportage en interview technieken; 
  3. Risk Management workshop: Goededoelenorganisaties helpen met het inzichtelijk maken van de top risico’s. Door middel van een workshop worden goededoelenorganisaties bestuursleden, toezichthouders of andere geïnteresseerde in de organisatie geholpen met het bepalen, beoordelen en prioriteren van de belangrijkste risico’s.

In het verlengde daarvan kunnen we de GDO’s helpen bij verschillen vragen. Een net startende GDO heeft behoefte aan ondersteuning in het behalen van de erkenning, een grotere GDO zou zijn meer geholpen kunnen zijn met specifieke onderzoeken, zoals een advies op het gebied van risicomanagement, integriteit, governance en interne toezicht en informatie over doelrealisatie en impact. Zo kan de GDO zich bezig blijven houden met de goede doelen van de organisatie, waarbij wij als auditors onze bijdragen kunnen leveren in het verbeteren van de kwaliteit van de bedrijfsvoering en processen.


Wat levert het je als auditor op?
Buiten dat je een goed doel helpt de kwaliteit van de bedrijfsvoering en processen te verbeteren bedien je een maatschappelijk belang door middel van het toepassen van je kennis en kunde. Dit bezorgt de auditor een unieke (leer)ervaring in een nieuw team en organisatie waar je samen werkt met andere internal auditors van andere internal audit functies met allen hun eigen manier van werken en invalshoeken. Naast dat je jezelf kosteloos inzet voor een goed doel, kan je ook mensen buiten het werkvlak enthousiasmeren voor het internal audit vak.
Wil je als GDO meer weten en hoe je je kan aanmelden? Kijk hieronder voor meer informatie. 

Klik op de folder voor meer informatie over het initiatief.
 


 

Commissie

De uitvoering van Auditors for Charity wordt verzorgd door een toezichtscommissie en een operationele commissie.
De toezichtscommissie is verantwoordelijk voor het beleid, kwaliteit en strategie. De toezichtscommissie bestaat uit:

  • Peter Hartog, IIA Nederland
  • Rob de Leeuw, Deloitte

De operationele commissie draagt zorg voor de dagelijkse gang van zaken, zoals het contact met de GDO, coördinatie, planning en uitvoering. De operationele commissie bestaat uit en is te bereiken via charity@iia.nl

  • Petra de Bie, VGZ
  • Matthijs Niemeijer, Deloitte
  • Millanie van Griethuysen, IIA Nederland
  • Marian Meeuwsen

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie