27-04-2012
27-04-2012

'Best paper award' voor Arno Nuijten op European Academic Conference

Arno Nuijten die eind deze zomer zijn promotie-onderzoek zal verdedigen, heeft de 'best paper award' gewonnen op de 10th European Academic Conference on Internal Audit and Corporate Governance. Aan deze conferentie, die eind april in Verona werd gehouden, namen onderzoekers deel uit Australië, China, Maleisië en vijftien Europese landen. Tijdens deze conferentie werd lopend wetenschappelijk onderzoek op het gebied van internal audit en corporate governance gepresenteerd.

Paper

Namens ESAA (in extern bericht: Erasmus School of Accounting & Assurance) hebben Arno Nuijten en Gert van der Pijl een paper ingediend over kwalitatief onderzoek naar Deaf Effect voor Risk Warnings. In een eerdere fase van zijn onderzoek heeft Arno enkele experimenten uitgevoerd ter verklaring van het Deaf Effect. Als afsluitend onderdeel van zijn promotieonderzoek, heeft Arno een aantal internal auditors geinterviewd over praktijkgevallen waarin dit effect was opgetreden. De resultaten hiervan heeft hij in het winnende paper verwerkt.

Overhandiging 'best paper award'

Carolyn Dittmeier, presidente van de European Confederation of Institutes of Internal AUditing (ECIIA), overhandigde de best paper award voor dit onderzoek.
Naast een geldprijs zal het onderzoek onder de aandacht worden gebracht bij de leden van het IIA in Europa.Op de foto van links naar rechts: Gert van der Pijl, Arno Nouten, en Carolyn Dittmeyer
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie