Compliance: van regels naar soft controls

26-10-2016

Het veranderen van gedrag en cultuur binnen een organisatie wordt een steeds belangrijker onderdeel van het vak dat een Compliance Officer uitoefent. Alleen het naleven van regels leidt niet tot een compliant bedrijf. Uit onderzoek van Risk & Compliance Platform Europe, Michael Page en House of Performance blijkt dat 75% van de Compliance Officers een verschuiving van aandacht in de eigen werkzaamheden herkent, van ‘hard controls’ naar ‘soft controls’. 60% ziet deze verschuiving zelfs voor het gehele vakgebied ‘compliance’.

Download de enqueteresultaten

Tijdens het komende Behavioral Risk Congres op 6 december in Baarn zullen concrete tools zichtbaar gemaakt worden waarmee soft controls meetbaar worden. Leden van het IIA krijgen €50-,- korting op de reguliere prijs van €245,- inclusief networking diner. Stuur een mail naar website@iia.nl om de kortingscode te ontvangen.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie