25-09-2012
25-09-2012

Accelerating the relevance of Internal Audit

De omgeving waarin organisaties opereren wordt alsmaar complexer en verandert in een hoog tempo. De risico’s waaraan de organisaties worden blootgesteld vragen om een goede interne beheersing. De Internal Audit Functie (IAF) is zeer goed gepositioneerd om objectief het management en bestuur te prikkelen en te adviseren bij het in stand houden van een gezonde organisatie, die duurzame groei ondersteunt.

De IAF is onmisbaar in corporate governance, maar in het algemeen wordt dit nog niet voldoende onderkend. Er is zeker ruimte voor het Instituut van Internal Auditors - Nederland (IIA NL) om te komen tot een betere afstemming met de belangrijkste belanghebbenden, om hun behoeften te begrijpen en een grotere bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de IAF en de dienstverlening aan zijn leden voortdurend te verbeteren. IIA NL dient meer relevant te zijn voor zijn leden en zich sterker te verbinden, intern en met de buitenwereld.

Het nieuwe bestuur van IIA NL initieerde eind 2011 een strategische herpositionering, geïnspireerd door de strategische initiatieven van IIA Global en de inbreng van onze commissies. strategisch plan 2012-2016 is het resultaat van een proces, waarvan een gedetailleerde analyse van en discussies over strategische thema’s heeft plaatsgevonden. Consultatierondes zijn gehouden met hoofden IAF, partners, zuster beroepsorganisaties en onze leden. Het strategieproces werd afgerond met een dialoog met de belangrijkste belanghebbenden die zijn vertegenwoordigd in de Raad van Advies van IIA NL.

Op de ledenvergadering van 24 september 2012 presenteerde Michel Kee, voorzitter van IIA NL, het plan 2012-2016, met als thema 'Accelerating the relevance of Internal Audit’.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie