10-06-2010
10-06-2010

AFM start met toezicht op kredietbeoordelaars

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) gaat toezicht houden op kredietbeoordelaars, ofwel Credit Rating Agencies (CRA’s). Deze week is de Europese Verordening die erin voorziet dat CRA’s in Europa onder toezicht komen te staan effectief in werking getreden. Het ministerie van Financiën heeft de AFM aangewezen als toezichthouder op de ratingbureaus.

In de periode tussen 7 juni 2010 en 7 september 2010 moeten alle in Europa actieve CRA’s bij CESR een registratie aanvragen. Bij CRA’s die in meerdere EU landen actief zijn worden de registratieaanvragen door toezichthouders van verschillende landen behandeld. Ook na registratie wordt het toezicht voorlopig uitgevoerd door deze zogenoemde ‘Colleges’. Op zijn vroegst per 1 januari 2011 zal het grootste deel van het toezicht op CRA’s overgaan in de nog op te zetten Europees brede toezichthouder ‘European Securities and Markets Authority (ESMA).
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie