'Als amateurs hebben we er een mooie professionele club van gemaakt'

07-09-2017

Zo'n 300 ‘IIA-tjes’ betraden zaterdag 2 sept 2017 de rode loper van de Ocean Diva in de NDSM haven te Amsterdam. Dit feestelijke cruiseschip was het decor van het jubileumfeest dat in het teken stond van 20 jaar IIA. Vrijwilligers van nu en de afgelopen 20 jaar waren als VIP gast aan boord. 

De VIP’s, feestelijk gekleed volgens de dresscode Summer Chic flaneerden over de rode loper het dek op, terwijl ze feestelijke bubbels in ontvangst namen. De zon deed goed zijn werk en verhoogde de feestvreugde aanzienlijk.

 

Iedereen Is Aardig

Eenmaal iedereen aan boord heette voorzitter John Bendermacher alle gasten welkom en bedankte hij alle leden, vrijwilligers en medewerkers voor hun - soms jarenlange – inzet voor het instituut. Vervolgens was het woord aan cabaretière, zangeres en tekstschrijver Henrike Brouwer. Zij kreeg al  snel de lachers op haar hand. Waar staat IIA eigenlijk voor? ‘Nou wat mij betreft Iedereen Is Aardig en Iedereen Is Aantrekkelijk!’ Daarmee verwijzend naar hoe prachtig iedereen er deze avond uit zag en de fijne gesprekken die ze met een aantal aanwezigen had gevoerd. Ze deelde een aantal van die quotes uit deze gesprekken, zoals 'als amateurs hebben we er een mooie professionele club van gemaakt'.

 

Acht wijze mannen

Speciaal voor deze feestelijke gelegenheid heeft Henrike een jubileumlied geschreven. Het ‘levenslied’ vat kort, bondig en op ludieke wijze de historie van het IIA samen. Zo kwam Hans Nieuwlands, eerste voorzitter en huidig directeur van het bureau, aan bod. 'De eerste voorzitter was Hans, als dj had hij heel wat sjans.’ De acht wijze mannen refereerden aan de acht verschillende voorzitters door de jaren heen. En de tomeloze energie van John Bendermacher bleef ook niet buiten schot 'Gisteren klom hij de Mont Ventoux en maandag weer een barbecue’. Voor het refrein werd de hele zaal ingezet. Uit volle borst ging het als volgt:

 

'En allen hier zijn IIA-tjes 
die werken met en voor elkaar
Kijk om je heen, kanjers en maatjes!
Dynamisch, nu al 20 jaar.
'

 

20 leden 20 jaar

Een 20-jarig bestaan doet vermoeden dat er leden zijn die eveneens 20 jaar lid zijn. En laat het nu net toeval zijn dat dit precies 20 leden zijn. Zij werden het podium opgeroepen om nog even extra in het zonnetje te zetten. Na dit moment werden de trossen los gegooid en voer de Ocean Diva het IJ op. Het buffet werd geopend en de leerdoelen werden in de praktijk gebracht: (oud-)collega’s ontmoeten, netwerken, het 20-jarig bestaan vieren en het glas heffen op de volgende 20 jaar. Er werden zelfs dansjes gewaagd op de prachtige rock ballads van zangeres Ann May. De avond zelf laat zich het beste beschrijven aan de hand van de vele foto’s die zijn gemaakt en de reacties die wij mochten ontvangen.

 

“Wat een top feest. Ik vond het echt super op de boot en eten was ook top. Goed gedaan.” Arne Mulder – TMG

“Het was een prachtig feest, we hebben genoten.” Ivo van Lierop – RSG Finance

“Complimenten! Super feestje!” Rick Mulders - Enexis BV - bestuurslid IIA

'Nog heel erg bedankt voor de perfecte avond! Leuke locatie, goed eten, mooi weer, leuke mensen: alles was top! Compliment aan iedereen van de organisatie!' Arjen van Nes - Phulaxis Risk & Audit Services

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie