29-10-2009
29-10-2009

Boete en berisping voor verzuimen PE-plicht registeraccountant

PERSBERICHT, 29 OKTOBER 2009

De Accountantskamer van de rechtbank in Zwolle heeft een schriftelijke berisping en een geldboete van € 1650 opgelegd aan een registeraccountant wegens het niet voldoen aan zijn permanente educatie-verplichting. Het is de eerste uitspraak in een serie tuchtklachten die door het NIVRA, de beroepsorganisatie van registeraccountants, bij de Accountantskamer is ingediend tegen leden die niet hebben voldaan aan hun PE-verplichtingen. De Accountantskamer in Zwolle is in het voorjaar van 2009 ingesteld als opvolger van de Raad van Tucht voor accountants.

NIVRA-voorzitter Jan Helderman is tevreden met de uitspraak. “Dit onderstreept dat ook de Accountantskamer het voldoen aan de PE-regels belangrijk vindt. Als NIVRA zetten wij ons strikte permanente educatie-beleid ook het komend jaar door.”

Inmiddels is een aantal door het NIVRA ingediende tuchtklachten bij de Accountantskamer ter zitting geweest. De uitspraken van de rechter hierover worden in de komende weken verwacht. Voor de komende maanden staan bovendien nog zittingen gepland. In totaal gaat het om circa twintig tuchtzaken.

In een aantal andere gevallen zijn zaken aangehouden of ingetrokken, omdat de betrokken accountants alsnog aan hun PE-plicht hebben voldaan.
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie