CAE event: toekomst van Internal Audit (verslag)

23-01-2020

Op maandag 20 januari organiseerde het IIA haar eerste event van 2020, in samenwerking met BDO. Ruim 30 Chief Audit Executives kwamen in het Technology Centre van BDO in Utrecht samen om te praten over de toekomst van Internal Audit.

Ethical hacking, process mining, robotics en continuous control monitoring

Na een welkomstwoord door Emanuel van Zandvoort (Partner Risk Services) werd de aftrap gegeven over de toekomst van de Intern Audit functie en de uitdaging om relevant te blijven. Adviseurs van Technology bij BDO gaven presentaties over ethical hacking, process mining, robotics en continuous control monitoring. Vervolgens kwam het onderwerp soft controls en gedrag en cultuur aan bod. Doel van de presentaties was vooral om de deelnemers inzicht te geven in enerzijds de mogelijkheden en anderzijds concrete handvatten te geven om direct mee aan de slag te gaan.

De belangrijkste boodschap was dat zowel de inzet van technology bij de interne audit functie als gedrag en cultuur voorwaarden zijn om in de toekomt relevant te blijven. Dit werd door de verschillende deelnemers onderschreven tijdens een discussie aan de hand van stellingen.

Tot slot is voorgesteld dat BDO samen met het IIA in de werkgroep 2025 deze onderwerpen verder gaat uitwerken.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met Reindert Tinga (Reindert.Tinga@bdo.nl).

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie