Climate Change and Environmental Risk

16-07-2021

Climate Change and Environmental Risk is een zeer actueel en ingrijpend onderwerp voor vrijwel alle organisaties. Het is voor veel organisaties aanleiding voor een heroverweging en aanpassing van de koers. Met het oog op het strategisch belang voor de organisatie ligt hier ook een rol voor de internal auditor. 

Risk in Focus (RiF), het jaarlijks onderzoek van auditors in Europa (ECIIA) bevestigd dit. Klimaatverandering staat in de top 10 van actuele risico’s en stijgt in belang. We zien echter dat de tijdsbesteding op het gebied van klimaatrisico nog gering is. Dit lijkt hét moment om te kijken hoe de Internal Audit Functie (IAF) de organisatie goed kan ondersteunen op dit thema. 

Het doel van het door IIA Nederland uitgevoerde onderzoek is dan ook Internal Audit Functies (IAF’s) daartoe handvatten te bieden. Het rapport geeft antwoord op vragen als: Welke rol zou de IAF kunnen spelen? Welke ‘producten’ kan zij bieden? Welke hulpmiddelen zijn daarvoor te gebruiken? Welke deskundigheid is daarvoor (extra) nodig? En hoe implementeer je dit binnen de IAF? 

Klik hier voor het gehele onderzoeksrapport met alle bevindingen, tips en adviezen. 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie