Danny Francken nieuwe algemeen directeur IIA Nederland

31-08-2023

Per 1 september a.s. zal Danny Francken aantreden als nieuwe algemeen directeur van IIA Nederland. Hij neemt hiermee het stokje over van Peter Hartog, die sinds april 2021 aan het hoofd van het Bureau heeft gestaan. Peter Hartog gaat zich, op zijn verzoek, nu als directeur Vaktechniek, volledig richten op de inhoud van het vakgebied. 
Hiermee zal IIA Nederland beide functies versterken, om daarmee optimaal te kunnen inspelen op de snelle ontwikkelingen in het vakgebied, zoals sustainability, governance en Artificial Intelligence.

Als algemeen directeur zal Danny Francken zich, naast de interne gang van zaken, sterk richten op het uitdragen van de visie van het IIA op het beroep van internal auditing, als onmisbare schakel in de goede besturing van organisaties en versterken van de externe relaties met de leden, partners en andere belanghebbenden. 

Met zijn benoeming brengt Francken aanzienlijke ervaring mee naar IIA Nederland. Voordat hij tot de Vereniging toetrad, was hij algemeen directeur bij Jurilex Letselschade. Bovendien heeft Francken een lange carrière opgebouwd bij verschillende bedrijven in de publishing, IT en finance.
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie