De auditor van de toekomst is niet wie je denkt

26-02-2018

"Stel je een auditor voor en je denkt waarschijnlijk aan een persoon die gebogen over een klembord zit en eindeloze getallenkolommen langsgaat. Maar dat beeld is verouderd. In het huidige digitale tijdperk is een effectieve auditor niet langer een persoon die handmatig grote hoeveelheden informatie weet te sorteren; het is een persoon die relaties weet te onderhouden, kritisch kan denken en innovatieve ideeën en geavanceerde technologieën weet te gebruiken.

"We maakten altijd grapjes dat auditors in documenten verdronken," zegt Panos Kakoullis, Global Audit & Assurance Business Leader van Deloitte. "Dynamische technologie heeft echter een enorme impact op het beroep gehad. Dankzij nieuwe hulpmiddelen kunnen auditors slimmer en effectiever werken - met elkaar en met klanten."

Werken aan de toekomst

Van natural language processing tot de mogelijkheid tot op afstand bediende drones, audits ondergaan een ongekende transformatie. Op machine-learning gebaseerde tools zoals Argus van Deloitte, kunnen snel honderden documenten analyseren en belangrijke interessegebieden identificeren in een fractie van de tijd die het een decennium geleden in beslag nam. Wat vroeger dagen van beoordeling nodig had, kan nu bijna realtime gebeuren.

Ook mobiele tools hebben het inspectieproces van activa opnieuw bepaald (zoals inspecties van voorraad, installaties en apparatuur). Icount, de eigen application van Deloitte, stelt auditors in staat om tellingen uit te voeren, resultaten te registreren en de informatie realtime met alle leden van het auditteam te delen.

Talentenmix: De digitaal vaardige auditor

De opkomst van nieuwe audittechnologie heeft de talentenmix herschikt. Terwijl de werving van auditors bij organisaties zoals Deloitte gewoon doorgaat (in het laatste boekjaar groeide het aantal medewerkers van Deloitte met ongeveer 2.000 medewerkers in vergelijking met het voorgaande jaar), zijn de vaardigheden en professionele ontwikkelingsbehoeften van de auditor zeker geëvolueerd."

Lees verder: DeloitteVoice: The Auditor Of The Future Isn't Who You Think, Forbes

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie