11-05-2010
11-05-2010

Deloitte en IIA presenteren het verslag 'Chief Internal Audit Seminar 2009'

Eind oktober 2009 werd voor de negende keer het Chief Internal Auditor Seminar op initiatief van Deloitte en het Instituut van Internal Auditors Nederland georganiseerd. Thema van het seminar was innovatie.

Net als bij eerdere seminars in deze reeks, is bij de keuze van het thema, aansluiting gezocht bij de actualiteit. De kredietcrisis is daar vanzelfsprekend een belangrijk onderdeel van. Wat internal audit betreft lijkt de crisis een impuls te geven aan de eisen die organisaties aan deze functie stellen. Dat maakt het thema ‘innovatie’ van dit seminar actueel. Bestaande werkwijzen en procedures moeten kritisch tegen het licht worden gehouden, en internal auditors moeten bereid zijn de zaken vanuit een ander perspectief te bezien. Innovatie is noodzakelijk om tegemoet te komen aan de (veranderende) wensen die stakeholders momenteel hebben.

Om het thema innovatie goed te belichten is tijdens dit seminar gekozen voor een interactief programma met de volgende opbouw: reflectie, brainstormen en pitchen. Deze aanpak heeft geleid tot verder inzicht in de actuele thema’s voor de internal auditor en heeft tevens enkele zeer concrete en innovatieve business cases opgeleverd. In het verslag wordt uitgebreid op deze thema’s ingegaan en de verschillende business cases verder toegelicht.

Het seminar is een van de voorbeelden van een succesvolle samenwerking tussen het IIA en Deloitte en is door de deelnemers als zeer positief beoordeeld.

Klik hier voor het verslag.


Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie