13-09-2010
13-09-2010

Ernst & Young ontwikkelt Key Control Dashboard voor gemeenten

In samenwerking met Yellowtail heeft Ernst & Young het Key Control Dashboard ontwikkeld voor gemeenten. Deze internettoepassing zorgt ervoor dat de juiste beheersmaatregelen zijn opgenomen om op effectieve en efficiënte wijze de rechtmatigheid en betrouwbaarheid van de informatievoorziening te toetsen en te waarborgen.

Rob Ellermeijer van Ernst & Young: ‘Het Key Control Dashboard is een belangrijk hulpmiddel om de interne controle te ondersteunen en een doelmatige jaarrekeningcontrole en sisa controle mogelijk te maken.’ Het Key Control Dashboard is een hulpmiddel om de controle effectiever te maken en om op overzichtelijke wijze inzichtelijk te maken of de organisatie in control is.

De druk op de gemeenten om resultaatgericht, efficiënter en doelmatiger te werken neemt steeds verder toe. Professionalisering van interne controles en betere verslaglegging staan bovenaan op de prioriteitenlijst van gemeenten. Ellermeijer: ‘We zien vaak dat binnen gemeenten zware processen worden ingericht ten aanzien van de interne controles waarbij niet altijd de juiste keuzes worden gemaakt. Het uitvoeren van gemeentelijke processen zoals bijvoorbeeld bijstandsuitkeringen, subsidiebeheer, personeelskosten en sisa controles kunnen door de inzet van efficiëntere procesaansturing, standaardisatie en professionalisering leiden tot minder kosten.’ Niet onbelangrijk in deze periode van bezuinigingen.

(bron: Accountancy nieuws)
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie