14-04-2010
14-04-2010

KPMG rondetafelbijeenkomst 'De rol van de IT auditor bij IT Governance onderzoeken'

De rol van de IT auditor bij IT Governance onderzoeken

Op woensdag 21 april organiseert KPMG IT Advisory een rondetafelbijeenkomst met als onderwerp ‘De rol van de IT auditor bij
IT Governance onderzoeken’. In deze rondetafel-bijeenkomst willen wij met u van gedachten wisselen over dit onderwerp.

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor dit evenement!

Doelstelling
Het doel van deze rondetafelbijeenkomst is om met u van gedachten te wisselen over de rol van de IT auditor bij IT Governance onderzoeken. Na een korte introductie over het onderwerp door een KPMG spreker, volgen twee gastsprekers die ieder hun eigen visie geven.
Luc Steenvoorden zal belichten hoe binnen een internationaal bedrijf als koninklijke Ahold NV IT Governance is georganiseerd en welke onderzoeken door de IT auditor worden uitgevoerd. Prem Mancham zal daarna belichten hoe hij als CIO van APG (Algemene Pensioen Groep NV, een van de grootste pensioenuitvoerders ter wereld) de IT Governance bij APG aan het herinrichten is. Dit doet hij mede vanuit zijn ervaringen die hij als Head of Risk & Audit Services heeft opgedaan.
Onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn:
• Wat wordt verstaan onder IT Governance en waarom is een goede inrichting van de IT Governance voor een organisatie van belang?
• Wat is momenteel de rol van de IT auditor bij IT Governance onderzoeken, welke ruimte wordt hem geboden om hierin te acteren?
• Hoe heeft een internationaal bedrijf als Koninklijke Ahold N.V. haar IT Governance georganiseerd en welke rol speelt de IT auditor bij het beoordelen van deze IT Governance?
• Hoe organiseert APG haar IT Governance en wat gebeurt er als de voormalige Head of Risk & Audit Services de rol van CIO op zich neemt en verantwoordelijk wordt voor de inrichting van de IT Governance?

Programma
15.45 – 16.00 uur Ontvangst
16.00 – 16.10 uur Welkom door Brigitte Beugelaar (KPMG)
16.10 – 16.30 uur Inleiding inzake IT Governance, Peter van der Knaap (KPMG)
16.30 – 17.15 uur De rol van de IT auditor bij IT Governance onderzoeken, Luc Steenvoorden (Global IT audit director Koninklijke Ahold N.V.)
17.15 – 18.00 uur Hoe richt een voormalige manager van IT auditors - in zijn rol als CIO- de IT Governance in, Prem Mancham (CIO APG)
18.00 – 18.45 uur Samenvatting, afsluiting en borrel

Locatie
De rondetafelbijeenkomst ‘De rol van de IT auditor bij IT Governance onderzoeken’ vindt plaats op 21 april 2010 bij KPMG, Laan van Langerhuize 1 te Amstelveen

Aanmelden of meer informatie
U kunt uw bevestiging uiterlijk dinsdag 20 april a.s. per email bevestigen aan Kim van Houwelingen of contact opnemen via 020 656 7552.Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie