10-12-2015
10-12-2015

Lees nu Audit Magazine 4 2015 online

Het nieuwste nummer van AM heeft als thema Competenties. Maar wat zijn competenties precies? Een competentie bestaat volgens het IIA uit een verzameling van gedefinieerde kennis, vaardigheden en gedrag. Wat betekent dat concreet voor de auditor? Het blijkt dat de cruciale competenties van een auditor niet zo gemakkelijk eenduidig vast te stellen zijn. Veel is afhankelijk van tijd, plaats, omstandigheden. Overduidelijk is wel dat dit thema leeft.

In dit nummer gaat het natuurlijk niet alleen over wat nu de belangrijkste competenties voor de auditor zijn. Het gaat ook over hoe je als auditor ervoor kunt zorgen dat je over die juiste competenties beschikt. En over hoe de opleidingen hier op inspelen. En ten slotte, omdat we auditors zijn en blijven – met de competentie ‘toetsen’ in ons DNA – over hoe competenties kunnen worden gemeten.

Zo leest u bijvoorbeeld:

  • Internal Audit integraal onderdeel van besturingsapparaat - Peter Wakkie over de cruciale competenties voor auditors.
  • Gedrag en persoonlijkheidskenmerken - Bob van Kuijck (UvA), Ron de Korte en Mark Twist (ESAA) over hoe de opleidingen aandacht besteden aan gedrags- en persoonlijkheidselementen.
  • Militairen bij de Auditdienst Rijk - Clive ter Heege (ADR) over de samenwerking tussen civiele en militaire auditors.
  • ‘Zeg wat je ziet’ als noodzakelijke competentie - Communiceren is zo dicht mogelijk langs elkaar heen praten, aldus Marc Heidt (Feedback Training & Consulting).
  • Full brain auditing: fictie of toegevoegde waarde? - Een interview met breinexpert Rolf Bruins over het gedrag van mensen en de werking van het brein.
  • Work-life balance: het grote misverstand - Is het onderscheid tussen werk en privé voor een goede balans wel nodig? De visie van klinisch psycholoog Michael Tophoff.
  • Imtech – een ongemakkelijke waarheid - Fred van Eennennaam, Hagar Michel en Henrik Verzijl (The Decision Institute) over de ondergang van Imtech.

Benieuwd naar deze verhalen? Lees nu AM 4 2015 op uw computer, telefoon of tablet


Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie