25-11-2010
25-11-2010

NBA-publicatie over de Nederlandse economie

De toekomstige welvaart moet worden verdiend door een langetermijnvisie op basis van heldere keuzes en consequente uitvoering. Dat is de belangrijkste conclusie uit de publicatie ‘Uitdagende markt. Van crisistijd naar nieuwe gouden eeuw?’ Het onderzoek van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) werd gepresenteerd tijdens de Accountantsdag 2010, die door 1300 accountants werd bezocht.

De publicatie ‘Uitdagende markt’ is de neerslag van een kwalitatief onderzoek over de Nederlandse economie na de kredietcrisis. Het boek bevat interviews die bestuursvoorzitters van grote accountantsorganisaties hielden met prominente CEO’s en beleidsmakers. De uitkomsten van het onderzoek vormden de basis voor de discussies op de Accountantsdag, het sluitstuk van de debatreeks van de NBA.

Uit de interviews zijn acht concrete aanbevelingen te halen, die de Nederlandse economie moeten stimuleren bij het verbeteren van haar internationale concurrentiepositie.

Met het onderzoek ‘Uitdagende markt’ geeft de NBA invulling aan haar streven om als vertegenwoordiger van het accountantsberoep risico’s te signaleren in maatschappelijke sectoren. Andere resultaten van deze risicosignalering zijn onder meer de publieke management letters, waarvan de tweede deze week verscheen met als thema de langdurige gezondheidszorg.

Trends in Accountancy 2010-2011. ‘Uitdagende markt. Van crisistijd naar nieuwe gouden eeuw?’
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie