Nieuwe Risk in Focus 2024 gepresenteerd

19-09-2023

Vandaag is de nieuwe editie van Risk In Focus gepresenteerd. Het is alweer het achtste achtereenvolgende jaar, waarbij 16 Europese Instituten van Internal Auditors de krachten en kennis bundelen om de belangrijkste ontwikkelingen en risicofactoren voor organisaties in kaart brengen. 

De resultaten van Risk in Focus 2024 zijn samengevat in vijf ‘hot topics’:

  1. Macro-economische en geopolitieke onzekerheid: focus op strategische verandering
  2. Cyber- en databeveiliging: versterken van het digitale zenuwstelsel
  3. Human capital, diversiteit, talentmanagement en -behoud: aanpassen van de cultuur 
  4. Klimaatverandering, biodiversiteit en ecologische duurzaamheid: omarmen in de missie
  5. Supply chain: versterken van kritieke partnerschappen 

De resultaten in het rapport zijn waardevol bij het opstellen van de auditplannen voor 2024 én geven de bestuursorganen goed zicht op welke uitdagingen hen komend jaar te wachten staan.

Klik hier voor het rapport of de bijbehorende board briefing.  

Vanaf oktober zal er ook elke maand een webinar worden gehouden waarin de mogelijke rol van de IAF voor de top 5 hot topics nader zal worden toegelicht. Houd de website hier goed voor in de gaten.

Op 25 september presenteert Peter Hartog het rapport in een round table op de IIA Academy. Gedurende de round table wordt het rapport toegelicht en wordt er specifiek ingegaan op de eigen situatie. Klik hier om je in te schrijven.

Je kunt het volledige Risk In Focus 2024 rapport hier downloaden voor een breder beeld van het onderzoek en de resultaten. Er is dit jaar ook weer een verkorte Board Briefing opgesteld, deze kun je hier downloaden. 

Over Risk in Focus
Al voor het achtste achtereenvolgende jaar is Risk in Focus een samenwerking tussen 16 verschillende Europese Instituten van Internal Auditors, waaronder IIA Nederland. 
Het onderzoek is uitgevoerd middels een survey, met 799 respondenten, alsmede vijf round tables en 11 diepte-interviews om kwantitatieve survey-resultaten te verdiepen. In totaal deden 57 chief audit executives (CAE’s), voorzitters van auditcommissies en materiedeskundigen uit een groot aantal landen hieraan mee.

Het rapport geef inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen en risicogebieden waar organisaties volgend jaar mee te maken (kunnen) krijgen. Het helpt besturen, commissarissen en internal auditors om risico's te evalueren die ze misschien (nog) niet hebben overwogen, of om deze risico's vanuit een nieuw perspectief te bekijken. Risk in Focus geeft internal auditors gerichte handvatten om hun jaarplan op te stellen en de specifieke risico’s in de eigen organisatie te evalueren.
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie