21-07-2010
21-07-2010

Nieuwe Wet op het accountantsberoep

20 juli jl. heeft de Minister van Financiën het wetsontwerp van de Wet op het accountantsberoep ter consultatie voorgelegd aan alle betrokkenen, stakeholders en via openbare internetconsultatie. De periode van consultatie loopt van 19 juli tot en met 6 september aanstaande.

Het wetsontwerp heeft als doel het Nederlands Instituut van Registeraccountants (NIVRA) en de Nederlandse Orde van Accountants-Administratieconsulenten (NOvAA) samen te voegen tot één Nederlandse beroepsorganisatie van accountants. Tezamen met de beroepsorganisaties, worden ook de afzonderlijke registers voor registeraccountants (RA) accountants-administratieconsulenten (AA) samengevoegd tot één accountantsregister. In het verlengde daarvan worden de titels RA en AA op termijn vervangen door de nieuwe titel ‘accountant’. Lees meer over het wetsvoorstel

Lees ook de brief aan de leden van de NIVRA en NOvAA over één titel (pdf)

De besturen nodigen belanghebbenden uit hun visie op het conceptwetsvoorstel kenbaar te maken voor 25 augustus aanstaande via wetaccountantsberoep@nivra.nl.
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie