CPP zoekt onderzoekers voor project Governance en de IAF

16-11-2023

Governance is een belangrijk onderwerp voor de IAF, zowel de governance van de IAF als de rol van de IAF in de governance van de organisatie. Met de ontwikkeling van de nieuwe IPPF standaarden heeft dit thema een nieuwe impuls gekregen. Echter, wat betekent dit concreet voor Nederland? De IIA Commissie Professional Practices start een onderzoeksproject naar governance en de IAF in Nederland. Het onderzoek gaat inzicht geven in de verschillende governancearrangementen, v.w.b. de positionering en aansturing van de IAF, maar ook de doelstelling van de IAF.

Doelstelling van het onderzoek is tweeledig:

  • Inzicht geven in overwegingen en dilemma's (bijvoorbeeld vragen als 'voor wie werkt de IAF?' en 'wat is het doel van de IAF'?).
  • En de internal auditor concrete handvatten geven voor de implementatie en de goede werking van de governance arrangementen in de Nederlandse context.


Het onderzoek wordt in drie deelonderzoeken opgepakt:

  1. De theorie: wat is goede governance van internal audit? Dit is een literatuuronderzoek.
  2. De governance in praktijk. Praktijkonderzoek naar de governance van de IAF. Via een vragenlijst in contact treden met veel Internal Audit functies.
  3. De dilemma's en antwoorden. Een verdieping op onderzoek 2, via gesprekken met experts en vakgenoten.


We zijn op zoek naar enthousiaste auditors die als onderzoeker mee willen werken aan dit onderzoek. Heb jij een hoop kennis en ervaring rondom de governance en de IAF? Lijkt het je een mooie uitdaging om een bijdrage aan ons prachtige vakgebied te leveren (aan één of meerdere deelonderzoeken)? Kom je graag in contact met andere organisaties en vakgenoten? Neem dan contact op met vaktechniek@iia.nl als jij deze drie vragen met 'ja' kunt beantwoorden, of nog iets meer wil weten. Leg kort uit wat jouw aanwinst in het team zou zijn. Het projectplan staat al in de steigers, dus we kunnen snel van start!


Met vriendelijke groet,
namens de Commissie Professional Practices

Gijs Hendrix
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie