30-08-2010
30-08-2010

PAS bijeenkomst Frauditing - 7 oktober a.s.

Op 7 oktober a.s. zal PAS (de Professionele Audit Solisten) haar volgende bijeenkomst organiseren. Deze keer hebben wij gekozen voor het onderwerp:

Frauditing


De laatste tijd staat het vakgebied sterk in de belangstelling doordat wet- en regelgeving de eis van aantoonbaarheid van de controle op organisaties neerleggen bij het (top)management. Wetten en regels als SOX (Sarbanes-Oxley) betekenen dat onderzoeken naar de beheersing van fraude mede de basis zijn voor de controle op de verantwoording door het topmanagement.Het onderwerp zal worden ingeleid door mevrouw:

Nicole J. den Hartigh EMIA RO Deloitte

Nicole J. den Hartigh EMIA RO is manager bij Deloitte Forensic & Dispute Services, gevestigd te Amstelveen. Zij richt zich op de onderzoekskant van het dienstenaanbod. Zij is in december 2008 benoemd als boardmember (chair: seminars & events) of the Dutch chapter of the ACFE (Association of Certified Fraud Examiners).

Voordien is Nicole werkzaam geweest bij BING alwaar zij zich als manager / onderzoekspecialist bezig hield met integriteitonderzoek en advies in de publieke sector. In juli 2006 is Nicole succesvol afgestudeerd als Executive Master of Internal Auditing( EMIA), de post doctorale opleiding aan de Universiteit van Amsterdam. Frauditing: Routeboek bij Fraude onderzoek is de titel van haar afstudeerreferaat, dat in april 2007 in boekvorm is gepubliceerd in de Kluwerreeks “Controlling & Auditing In de Praktijk”. Dit boek zal na de bijeenkomst aan de deelnmers tegen gereduceerd tarief worden aangeboden.

Om kennis en ervaring met elkaar te kunnen delen zullen we na de presentatie, aan de hand van een aantal stellingen, de discussie over het onderwerp met elkaar aangaan.

Datum:    Donderdag 7 oktober 2010
Tijd:         17.00-19.00 uur
Inleider:  Nicole J. den Hartigh
Locatie:  De Telegraaf Media Groep
                Basisweg 30
                Amsterdam
                020-5852990
Doelgroep: Auditors van kleine auditafdelingen

Deelname is gratis en inclusief ontvangst met koffie/thee en een broodje in de pauze.

Belangstellenden kunnen zich telefonisch of per mail aanmelden bij de heer Richard Jansz van de Amsterdam Business School.
Zijn telefoonnummer is: 020 – 525 4084 en email: emia@uva.nl.  

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie