05-01-2016
05-01-2016

Performance Audits in de lift

In een tijd dat vrijwel alle publieke organisaties ‘meer met minder’ moeten leveren, zitten performance audits sterk in de lift – zowel in Nederland als internationaal. Bereiken we onze doelen? Doen we dat op een efficiënte wijze? Kopen we in tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding? Dat zijn de kernvragen van de performance audit. Een auditdomein waar we naast interne auditors ook rekenkamers en – steeds meer – accountantskantoren tegenkomen.

In de presentatie Performance Auditing door Martin Dees tijdens het aankomende IIA jaarcongres op 9 en 10 juni 2016 komen zowel de theorie als de praktijk van performance auditing aan de orde. Welke soorten performance audits kunnen we onderscheiden, en hoe kunnen ze worden gepland en uitgevoerd? En wat leveren ze op – zodat ook bij de performance audit zelf de grootste ‘value for money’ wordt gerealiseerd?

Martin Dees gaat tijdens zijn presentatie ook in op de International Standards of Supreme Audit Institutions (ISSAI). Internal auditing wordt reeds genoemd in de ISSAI 1 (de LIMA-declaration), uitgegeven door de International Organization of Supreme Audit Institutions (INTOSAI). Zo’n positie op het hoogste niveau in de INTOSAI Standards kan helpen bij toekomstige exercities om de positie van internal auditing in de publieke sector te versterken. Zeker nu de VN in de afgelopen jaren in twee resoluties de rol van rekenkamers in goed bestuur en de ISSAI 1 en 2 heeft bekrachtigd.

Schrijf je in voor het IIA jaarcongres op 9 en 10 juni 2016 en ga in gesprek met Martin Dees.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie