RO Masterclass 2023 geslaagd!

29-11-2023

Verslag RO Masterclass 2023Dag 1, donderdag 23 november 2023
De RO Masterclass 2023 wordt geopend met een voorwoord door Tommo Clason, secretaris van de SVRO en Bart van Loon, Partner bij KPMG. Zij blikken samen met de dagvoorzitter Maarten Bouwhuis, die toen ook aanwezig was, terug op de RO Masterclass in 2013, in het Mediapark in Hilversum en vragen de deelnemers te kijken naar de veranderingen en overeenkomsten tussen toen en nu. Na het voorwoord neemt Maarten Bouwhuis het woord over om de RO Masterclass officieel te openen. 

De 1e spreker is Marc van Meel, hij weet de deelnemers ruim 1,5 uur te boeien met een verhaal over Artificial Intelligence (AI) en hoe dit toe te passen in je bedrijf en met name hoe dit te auditen is. 

Na een korte pauze geeft Kiruna Boll een presentatie over ESG assurance, COSO en de rol van Internal Audit in de toekomst. Doormiddel van verschillende stellingen ontstaan er interactieve gesprekken en discussies. 

Iedereen woont na een heerlijke lunch weer vol energie de volgende sessie van Leen Paape en Frank Vrolijk bij. Onder begeleiding van Maarten Bouwhuis vindt er een interview plaats waarin zowel Maarten als de deelnemers vragen kunnen stellen aan deze vedetten over de RO opleiding in het verleden. Vervolgens sluiten Edo Roos Lindgreen en Mark van Twist aan om te vertellen over de RO opleiding in het heden en kunnen ook nu de deelnemers weer vragen stellen. 

De laatste presentatie van vandaag wordt gegeven door Sophie Kuijpers, zij vertelt de deelnemers waarom het belangrijk is om een Young Professional aan te nemen in bijv. de RvT. Hiermee brengt zij een hoop teweeg in de zaal, wat zorgt voor goede discussies.

Dit jaar werd ook de SVRO Internal Audit Scriptie Award 2023 uitgereikt. Er waren 4 genomineerden; Saskia Andringa, Frank Schuiten, Jacob Vlaander en Carina Hof. Jacob Vlaander ging er uiteindelijk met de SVRO Internal Audit Scriptie Award vandoor. Hij won een cheque ter waarde van €2500,- welke hij vrij mag besteden aan kunst. 

Ter afsluiting van de eerste dag van de RO Masterclass 2023 vindt er een borrel met aansluitend diner plaats in het restaurant van Van der Valk Hotel Zuidas. Voor entertainment was ook gezorgd, goochelaar Cum Fraude deed iedereen versteld staan met zijn verschillende trucs. 

Dag 2, vrijdag 24 november
We starten de 2e dag van de RO Masterclass 2023 met een presentatie van Thijs Launspach over mentaal gezond werken en alles wat je moet weten over stress. Door middel van verschillende oefeningen leert hij de deelnemers stress te herkennen en ook hoe rust te pakken. Na de pauze schuiven Josephine de Zwaan en Bart van Loon aan voor een gesprek tussen de commissaris en de internal auditor. 

De buiken zijn weer gevuld en er wordt een presentatie gegeven door Karin Lemmens. Zij geeft input uit een andere branche, namelijk de zorg en de betrekking op Scarcity. Er werd onder andere gesproken over online patiënten register.  Hierna was het tijd voor een leuke afleiding tijdens de pauze. Marlies de Koning kwam een chocoladeserenade brengen aan alle deelnemers. Prachtig gezongen en heerlijke chocolaatjes. 

Het einde van de RO Masterclass 2023 is in zicht, er wordt afgesloten met een tafeldiscussie tussen de verschillende deelnemers aan de hand van stellingen die worden gepresenteerd door Maarten Bouwhuis. Hierin worden alle besproken onderwerpen van de afgelopen 1,5 dag besproken en wordt de discussie daarna klassikaal voortgezet door extra stellingen waarvan de resultaten worden gemeten met de Mentimeter app. 

De RO Masterclass 2023 wordt door de deelnemers samengevat in de volgende woorden: top, interessant, ontmoeten, goed geleid, leerzaam, goed georganiseerd, gezellig, veelzijdig en zo kunnen we nog even door gaan. 

De deelnemers hebben op verschillende manieren inzicht gekregen op scarcity gedurende deze 2 dagen. Wij kijken uit naar volgend jaar!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie