Scriptieonderzoek | Greenwashing in organisaties: een model

30-06-2022

Organisaties voldoen in toenemende mate aan investeerders’ en consumenten vraag voor meer en breder maatschappelijk ondernemen. Organisaties verantwoorden dit voor o.a. de langetermijnambities bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het ministerie verantwoordt dit weer aan de Tweede Kamer. De laatste jaren komen ook nog de verantwoording over de eigen milieu, en sociale initiatieven zoals circulaire economie en diversiteit erbij.

Binnen de Universiteit van Amsterdam, UVA, wordt Interne Audit onderwezen: hoe zou een organisatie in dit tijdperk van langdurige en brede crisisvormen haar eigen omgeving, werkwijze, toekomst en handelen kunnen aansluiten op normen van onder andere professionaliteit, integriteit, commercie en ethiek en nog steeds het maatschappelijk belang dienen? Ik heb een model gebouwd die ik met jullie hulp wil valideren.

Vanaf 2019 volg ik, Universiteit van Amsterdam (UVA) de studie Executive MSc in Internal Auditing (EMIA). Voor mijn scriptie doe ik een onderzoek naar Greenwashing binnen ESG. Met 6 ESG experts (interne auditors, compliance officiers en externe auditors) wil ik het model valideren. Om ook de (andere) aspecten van het model op hoog niveau te toetsen publiceer ik ook enquête. De enquête is tot en met 28 juli open. Analyses zijn in eerste instantie alleen op basis van data tot en met 10 juli. Bij onvoldoende uitkomsten, op 10 juli, worden alle resultaten op 2 augustus geanalyseerd.

De respondenten en het validatie-team kunnen 3 keren een prijs winnen (2 keren EUR 25 en 1 keer EUR 50). Bij voldoende deelnemers vindt de validatie tussen 10 en 12 juli 2022 plaats, anders wordt dit later ingepland maar in elk geval voor 5 augustus 2022.

De link (ook via mobiel in te vullen): 
https://qfreeaccountssjc1.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_0ANkZe0aPhsog18

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten, Oesha D Dalloesingh 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie